≫ 

Pamela Anderson i Tomi Li: Brak rok zvezde i čuvene "zečice" uključio je dvoje dece, zatvor i sporni snimak

Jedna od najburnijih i medijski ispraćenih ljubavnih priča tokom devedesetih godina

  • 0
Pamela Anderson, Tomi Li Pamela Anderson i Tomi Li / Foto: Profimedia/Cliff Welch/Icon Sportswire / Newscom

Glumica Pamela Anderson prvi pu je srela muzičara Tomija Lija u novogodišnjoj noći 1994. godine, u holivudskom klubu "Sankčuari", kada se između njih stvorila nezasitna požuda. Nastala je jedna od najburnijih i medijski posebno ispraćenih ljubavnih priča tokom devedesetih godina.

Iako joj je upornost bubnjara američkog benda Motlej Kru bila odbojna, "Plejboj" zečica je vremenom ipak popustila i odlučila da telefonom porazgovara sa njim u trenutku kada se spremala da odleti u Kankun na fotografisanje. Li je, međutim, odmah posle razgovora seo u avion i pošao za njom, pa je tako njihov drugi zvanični sastanak bio u Meksiku, šest nedelja nakon prvog susreta.

I tako, svega 96 sati kasnije, zvezda serije "Bejvoč" i rok mučar su se venčali, a umesto prstenja razmenili su tetovaže sa imenima jedno drugog na prstu namenjenom za burme. Kako piše "Biography.com", bio je to šokantan potez čak i za manekenku koja je upravo postala glumica, poznata kao jedna od vrhunskih pin-up zečica, i rokera koji je veći deo svog vremena provodio opijajući se, prema navodima "Njujork posta".

Pamela Anderson i  Tomi Li  Tommy Lee Foto: Profimedia/HENNY RAY ABRAMS/AFP

Kako je dramatično počela njihova romansa, tako je njihov ostatak života pratio isti intezitet emocija i dešavanja kroz ekstremne uspone i padove  tokom godina. Intrigantnost njihove veze nikada nije nestala, iako je Pamela danas u svom petom braku, ovaj put sa telohraniteljem Denom Hejherstom, za koga se udala na Božić 2020., dok je Li u četvrtom braku sa influenserkom Britani Furlan, sa kojom se oženio na Dan zaljubljenih 2019. godine.

Bosonogo venčanje na plaži u Kankunu

Jasno je da je Li upropastio Pamelino snimanje u Kankunu, i da su oboje tada viđeni kako piju šampanjac i prisustvuju takmičenju u bikiniju. Bančili su sve dok jedne od tih noći muzičar nije izgovorio: „Želim da se oženim tobom!“.

Nisu gubili vreme i već sledećeg dana organizovali su svadbu. Na improvizovanoj ceremoniji na plaži 19. februara 1995. učestvovalo je samo osam gostiju, svi su bili bosi, dok je mlada nosila beli bikini, a mladoženja kaki šorts.

- Venčanje je bilo veoma neformalno, vrlo spontano - opisao ga je Korminas. Odmah nakon što su zvanično postali gospodin i gospođa Li, Tomi je gurnuo pamelu u vode Kariba, a ta naizgled spontana šala bilo je samo najava onoga što će tek da usledi.

Kućepazitelj ukrao čuveni snimak

Mladenci su se ubrzo nastanili u Malibuu. Muzički magazin "Roling stoun" njihove navike tada je zazvao „fantastičnim životom“, koji je redovno uključivao martinije i prepodnevne džointe. Časopis je naveo kućepazitelja Randa Gotje kao očevica njihovog raskalašnog života, sve dok ga nisu iznenada otpustili i odbili da mu plate 20.000 dolara duga.

Kada se Gotje vratio da uzme svoj alat, ostao je zatečen nakon što se suočio sa Lijem koji je držao sačmaricu i urlao na njega da se gubi sa njegovog imanja. Ljut zbog nasilne pretnje, Gotje je isplanirao provalu u tri sata ujutro kako bi ukrao sef iz garaže u kojem su se nalazili Lijevi pištolji, Pamelin nakit — i, ono što tada nije shvatio, snimak, koji je "Roling Stons" nazvao „najozloglašeniji ukradeni artefakt slavne ličnosti na planeti".

Uprkos njihovim reputacijama, javnost je ipak bila potpuno zaintrigirana postojanjem 54-minutnog videa najintimnijih trenutaka para. Andersonova je 2020. u emisiji "Gledajte šta se dešava u životu" sa Endijem Koenom pojasnila da je u pitanju "kompilacija odmora na kojima smo bili nagi.”

Lični polaroidi su takođe objavljeni u evropskim izdanjima Penthausa 1995. godine. Na mnogo načina, slike su prikazivale zaljubljeni bračni par, nesvestan da će svet ikada videti snimak.

Veza puna uspona i padova

Naravno, njihov odnos nije bio baš tipičan.

- Tomiju bi došli prijatelji u posetu, a ja ih nateram da obuku moje gumene haljine. Jednom su kik-boksovali u mojim bikinijima. Poklonila sam mu jednom cipele na visoke potpetice od deset centimetara u njegovoj veličini... i on ih je nosio. Ako je loše raspoložen, popnem se na sprat i siđem tako što nosim na glavi potpuno lud šešir i ništa više na sebi, što ga je dovodilo do suza od smeha - prisećala se Andersonova, kako prenosi Njujork post.

Imali su i period "slomljenog srca" kada je Pamela doživela pobačaj 1995. godine. Li je tada bio veoma blizak Andersonovoj, a posebno se fokusirao na nju dok je radil film Barb Vire 1995. Par je vremenom dobio sinove Brendona Tomasa Lija 1995. i Dilana Džegera Lija 1997. godine. Pamela ih je obojicu rodila u kući.

"Dobra vremena" pokvarila je masovna distribucija njihovog "videa" koji je, uprkos tome što je bio predmet pravnog spora i sudske zabrane, 1997. godine Internet Entertainment Grupa počela da distribuira kopije. Na kraju su dobili slučaj 2002. godine.

Li je otišao u zatvor zbog porodičnog nasilja

Sve to je bilo previše za Lija, koji nije mogao da se nosi ni sa nedostatkom pažnje koju je dobijao od Pamele. Žalio se na sopstvenu decu.

- Kada se Dilan rodio, pao sam na treće mesto. Bio sam potpuno nepostojeći. I nisam mogao da se nosim sa tim - izjavio je Li, kako prenosi Post.

Tomi Li Foto: Shutterstock

Usledili su napisi o porodičnom nasilju. Naime, u februaru 1998. Tomi je napao Pamelu dok je držala Dilana, koji je tada imao svega sedam nedelja. On ju je tada, navodno, udarao nogama po leđima, ostavljajući joj slomljen nokat i crvene tragove od udarca. Andersevnova je pozvala policiju i nekoliko dana kasnije podnela zahtev za razvod, čime je okončan trogodišnji brak.

Već u maju te godine, Liju su stavljene lisice na ruke i poslat u zatvor na šest meseci zbog krivičnog dela supružničkog zlostavljanja. Pamela je, ovakvav ishod videla kao dobru stvar i korak napred za njenog bivšeg muža.

- Veoma sam ponosna na Tomija - rekla je tada ispred zgrade opštinskog suda u Malibuu: - Srećna sam što je preuzeo odgovornost za ovo. I mislim da je to prvi korak ka izlečenju.

Godine 2018, Andersonova naziva Lija "definicijom narcisa i sociopate"

Deceniju kasnije, 2008. godine, njih dvoje su se vratili jedno drugom.

- Probali smo samo 800 puta. Idemo i 801! - rekao je tada Li za Rolling Stone: - Pamela i deca su se preselili kod mene. To je super. Definitivno radi.

Ali ono što je počelo da liči na srećnu porodičnu priču, ubrzo je nestalo, pošto je ponovno okupljanje familije Li bilo kratkog veka. Jedan od njihovih najjavnijih porodičnih sporova dogodio se 10 godina kasnije, 2018. godine, kada je sin Brendon - koji je tada imao 21 godinu - navodno nokautirao svog oca. Prstima su upirali jedni u druge ko je kriv, a Andersonova je čak preduzela neočekivan korak i napisala javno napiala post na blogu pod nazivom - „Alkoholizam je đavo“.

- Niko ne razume životno razočaranje koje je ovaj čovek doneo našoj porodici - napisala je ona: - Dosledno centar tuge, drame i konfuzije. Ljubomoran na talenat i lepotu svojih sinova od dana kada su rođeni. On je bolestan. Definicija narcisa/sociopate... Užasno je i nažalost on je ovu privatnu stvar učinio veoma javnom. Uvek sam pokušavala samo da ispravim stvari. Pokušavam da ga predstavim kao da nije loš momak. Da je samo čovek koji pravi greške. Ali on još uvek ne može da se nosi sa krivicom zbog svog nasilnog ponašanja i nikada nije preuzeo odgovornost za ono što je uradio. Nadajmo se da će ovo biti spasonosno za njega.

Pamela Anderson Foto: Profimedia/ITV / Shutterstock Editorial

Na kraju, Pamela i dalje brani njihovu zajednicu kao "pravu ljubav"

Iako su oboje sada u braku sa drugima, uprkos svim dramama tokom godina, Andersonova je 2015. godine i dalje dobro govorila o Liju.

- Bio je Tomi, a onda nije bilo nikog drugog - rekla je za People: - On je bio ljubav mog života. Imali smo divlje i lude početke, što je bilo previše za oboje.

I šta god da se desi, ona je uvek najzahvalnija za decu koju imaju zajedno.

- Imam divnu decu sa njim - nastavila je: - I moja deca su zahvalna što su rođena iz prave ljubavi. Sve ostalo je moralo da se popravlja.

Video: Nije samo Pamela kraljica kratkotrajnih brakova. Na listi se našao i jedan slavni glumac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA