Zbog ljubavi se odselila iz Kalifornije u Tanzaniju i udala za 30 godina mlađeg pripadnika plemena iz Afrike

Još jedan dokaz da za ljubav ne postoje ni godine, ni boja kože, ni razdaljina, ni kulturološke razlike

  • 6

Debora je žena koja se odselila 15.000 kilometara iz svoje Kalifornije kako bi se udala za 30 godina mlađeg pripadnika Masaia plemena. Tvrdi da "ne može biti srećnija", uprkos tome što mnogi misle da je njen suprug Saitoti sa njom samo zbog vize.

Sadašnjeg muža je upoznala kada su ona i njena ćerka Rojs šetale plažom u Zanzibaru u Tanzaniji. Tamo su naleteli na dva Masaija, od kojih je jedan bio Saitoti, koji im je ponudio suvenire. Deborah je odbila, ali je pitala da li može da se fotografiše sa njima jer nikada nije srela Masaja i tako je započela razgovor sa Saitotijem.

- Nismo imali novca kod sebe, ali sam pitala da li možemo da se slikamo jer nikada nisam srela nekoga iz plemena Masai. Sada, kada pogledam tu fotografiju, čini mi se kao da smo se zaljubili na prvi pogled. On me je zamolio da mu pošaljem fotografiju i ostali smo u kontaktu nakon što je dobio moj broj. Već sledeće večeri se pridružio meni i mojoj ćerki u šetnji - rekla je ona i dodala da su satima pričali i otkrili da imaju mnogo zajedničkog, poput smisla za humor.

I sledeće veče su proveli zajedno. Tokom njihove poslednje noći na Zanzibaru, Saitoti je zamolila Deboru i Rojsa da plešu, ali je ona u poslednjem trenutku odbila jer je bila umorna.

- Moja ćerka je iznenada ušla i rekla mi da je Saitoti došao u naš hotel. Bio je uznemiren što neću doći i što sutradan odlazim. Rekla sam mu da možemo da ostanemo u kontaktu ako želi - priča.

Saitoti je bio tamo sledećeg jutra da pozdravi Deboru pre nego što ode i otpratio ju je do sledećeg odredišta u Tanzaniji, gde je provela još dve nedelje pre nego što se vratila kući u SAD. Par je uspostavio blisku vezu, ali Debora nije videla romantičnu budućnost za njih, uglavnom zbog razlike u godinama.

- Bila sam srećna, slobodna žena i nije mi se činilo da je u redu da izlazim sa nekim 30 godina mlađim od mene - rekla je ona.

Ali nakon što se vratila kući, nastavili su svakodnevno da se čuju. Saitoti ju je svaki dan zvao  i pričao o tome kako želi da se oženi njom.

- Kada sam se vratila u Kaliforniju, između nas je bilo 12 sati razlike, ali Saitoti se trudio da me zove svaki dan - čak i kad nije bilo struje, našao bi način. Moja starija ćerka Tifani (32) i sin Šerik (27) upoznali su ga na "FaceTime-u" i svideli su mu se. Nisu imali problem sa razlikom u godinama i rekli su mi da, ako sam srećna sa njim, treba da budem sa njim - prepričava Debora.

Ona je otišla da se ponovo vidi sa Saitotijem krajem decembra 2017, kada je rekla „sudbonosno da“.

- Otišla sam da upoznam njegovu porodicu i dali su mi ime Našipai - rekla je ona.

Par danas živi zajedno u Tanzaniji na bomi (porodičnom imanju) u sopstvenoj kući od blata, a venčali su se na masaiima u junu 2018, nakon čega je usledila i zvanična ceremonija u julu ove godine. Oni se i dalje nadaju da će imati veću masajsku proslavu - koja uključuje više članova porodice i plemena, prenosi Daily Mail.

- Kuvamo na vatri i nemamo tekuću vodu. Trenutno gradimo kolibu i čak moramo sami da dizajniramo merdevinea. Saitoti nikada nije jeo sladoled ili ribu pre nego što me je upoznao - rekla je ona i dodala da nikada nije očekivala da će naći muža i udati se za nekog toliko mlađeg od nje, ali je on najljubazniji i najbrižniji čovek kojeg je ikada upoznala:

- Kada je prvi put spomenuo da će se oženiti mnome, mislila sam da je lud. Ali moja deca i porodica su mi rekli da ne treba da brinem za razliku u godinama jer sam dovoljno dugo sama i zaslužujem da budem srećna.

Debora, koja sada nosi svoje masajsko ime Nashipai i živi sa Saitotijem i njegovom porodicom u Ubeni u Tanzaniji, ne može biti srećnija. Ali uprkos njihovoj sreći, Debora je rekla da su je stranci pitali da li ga je "usvojila".

- Saitoti je optužen da je sa mnom samo zbog zelene karte, što boli, jer znam da nema veliku želju da ide u Ameriku . Ovde u Tanzaniji život je potpuno drugačiji, ali ja sam srećna - rekla je Debora.

- Prvi put kada sam je video, osetio sam se kao da sam video anđela. Smejali smo se i zajedno fotografisali, a ona mi je prosto rastopila srce. Lepa je i slatka i podržava me. Biti u braku je veliki korak za mene. Ponosan sam na naš brak. Zaista me boli kada čujem zlobne komentare, ali u većini slučajeva jednostavno ignorišemo takve stvari - rekao je on.

Saitoti smatra da su godine samo broj i da nisu prepreka ljubavi i brizi koju oseća prema svojoj supruzi. Uprkos tome što su njihove porodice podržavale vezu, par se mučio sa komentarima stranaca.

- Ljudi pričaju užasne stvari. Između ostalog da je Saitoti sa mnom zbog zelene karte i da sam mu kao baka. Bolno je, ali znam koliko smo mi zadovoljni i koliko je to netačno. On je veoma zabavan i romantičan, slični smo i našli smo se. Kako mi je Saitoti rekao, kada me je ubedio da se udam za njega, godine su samo broj. Uradio bi sve samo da mi donese čokoladu. On je najljubazniji i najbrižniji čovek kojeg sam ikada upoznala – dodaje ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    10. oktobar 2022 | 12:52

    Nema tu ljubavi santimetri su u pitanju.

  • GT

    10. oktobar 2022 | 12:58

    Odlucila da zivi na selu :)) sa crnom mambom :))

  • Киззззза

    10. oktobar 2022 | 12:27

    Хахахахаха удала се за пајглу од по метра, љубав!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA