Ova 4 znaka nesigurnosti vam mogu uništiti vezu: Obratite pažnju na njih

Ukoliko ne pokušate da se rešite svoje nesigurnosti, ona će vam uvek stajati na putu ka sreći

  • 0
Ljubomora, prevara, par, ljubavni par, muškarac, žena, dopisivanje Foto: Shutterstock

Svaki čovek ima svoje nesigurnosti i to je sasvim u redu. Međutim, određene nesigurnosti mogu da stanu na put održavanju zdravih veza s drugim ljudima. Problem s nesigurnostima je da ih je ponekad veoma teško nadvladati i zbog toga čovek ne može da se opusti i uživa u dobrim stvarima.

To je zato što svojim nesigurnostima dajemo veliku moć i dopuštamo im da utiču na naše stavove i ponašanje.

Veoma je važno prepoznati kada nesigurnost staje na put ostvarivanju sreće kako bi mogli odmah na početku da se izborimo s njom i nastavimo dalje. Ukoliko te nesigurnosti ostanu s ljudima, često je teško održati vezu zdravom i srećnom jer se one uvek upliću u obliku sumnje u samog sebe, osećaja manje vrednosti ili nesigurnosti u svoju poziciju u vezi.

Ovo su četiri suptilna znaka nesigurnosti koja mogu da vam unište vezu:

1. Ne delite sreću s partnerom

Kada vaš partner postigne nešto veliko ili malo, prirodna je reakcija da budete srećni zbog njega. Njegova sreća je i vaša, zar ne? Pa, verovatno je odgovor "ne", ako ste nesigurni u sebe.

Ukoliko ne možete da učestvujete u njegovoj sreći, to je znak da vam nedostaje samopouzdanja i da vas je strah da će vas njegov uspeh zaseniti.

2. Ljuborni ste na vreme koje provodi s drugima

Sasvim je normalno da u vezi svako ima svoje vreme za društvo, prijatelje i porodici. Ali, osoba koja je nesigurna stalno brine da će vreme koje provedete s drugima negativno uticati na emotivni odnos. 

To je povezano s načinom na koji gledate sami na sebe. Da li mislite da niste vredni ljubavi? Da li se često pitate da li vas partner voli? Ako ste na ova pitanja odgovorili potvrdno, može se pretpostaviti da je vaša nesigurnost uzrok ljubomore prema partneru kad je s prijateljima i porodicom.

Ljubomora, ljubav, partneri, uslovljavanje Foto: Shutterstock

3. Njegova ljubav nije dovoljna

Očekivanja koja imamo od partnera mogu biti nedostižna. Trebalo bi da postojati tačka u kojoj je ljubav koju vam pruža dovoljna da vas uveri u to. Inače će se vaš partner početi da se oseća nedovoljnim i s vremenom se prestati da se trudi.

Ukoliko ga volite, trebalo bi da mu verujete u ono što kaže i pokazuje.

4. Bojite se da vas ne ostavi

Najbolje je ne pridavati toliku važnost partneru. Oni vas ne definiraju, vi postojite i bez njih, oni su vaši - partneri. Ako se i dogodi da ostanete sami, vi i dalje imate sebe, svoje nade i ciljeve i život ide dalje, piše Yourtango.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA