Udajem se i pitala sam svoje bivše gde sam grešila: Njihovi odgovori su me šokirali

Šta su najveće "ubice ljubavi"?

  • 4
Amy Nickell Foto: Privatna arhiva

Pre nego što je upoznala Džonatana (42), Ejmi Nikel (33) imala je nekoliko emotivnih veza koje su se završile krahom. Nikada nije uspela da shvati zbog čega su njene prethodne ljubavne priče imale neslavni kraj.

Kad je odlučila da se uda, poželela je da otkrije gde je ranije grešila u vezama, kako ne bi prošla kroz isti scenario sa muškarcem sa kojim će razmeniti bračne zavete, o čemu je pisala za "TheSun".

A kako će to bolje saznati nego ako pita svoje bivše partnere zbog čega su se rastali?

Ejmi je kontaktirala sa petoricom bivših i pitala ih zašto nisu opstali u emotivnoj vezi sa njom. Odgovori koje je dobila naterali su je da se duboko zamisli.

1. Traženje pažnje

Najpre je upostavila kontakt sa Benom, mladićem sa kojim je izgubila nevinost kad je imala 16 godina. Otkrio joj je da je tražila previše pažnje na pogrešne načine i da ga je to nateralo da je ostavi, iako ju je zaista voleo i patio godinu dana posle raskida.

- Trudila sam se da pridobijem njegovu pažnju na glupe načine. Zabavljali smo se osam meseci i mislila sam da nisam dovoljno dobra za njega. Pokušala sam da ga napravim ljubomornim tako što sam izašla sa njegovim kolegom iz benda i Ben je, isprovociran takvim nezrelim gestom, javno raskinuo sa mnom, na jednoj kućnoj zabavi – otkrila je Ejmi.

2. Trava nije zelenija u tuđem dvorištu

Sledeći dečko sa kojim se Ejmi zabavljala bio je Sem, kolega sa fakulteta. Za razliku od Bena, Sem nije želeo da otvori poruku koju mu je poslala preko aplikacije.

- Raskinuli smo posle dve godine i to samo zato što sam bila fokusirana na loše stvari, a zanemarivala sam one dobre. Taj toksični način razmišljanja me i danas, 10 godina pošto smo Sem i ja raskinuli, tera da osećam krivicu zbog načina na koji sam se ponašala – iskrena je Ejmi.

3. Prezir

Pre osam godina, posle nekoliko meseci zabavljanja sa jednim muzičarem, Ejmi je neplanirano ostala u drugom stanju. Otac deteta nije želeo da učestvuje u odrastanju njihovog sina.

Kad mu je poslala poruku da ga pita zbog čega je doneo takvu odluku, shvatila je da ga je život odveo na drugu stranu i da se posvetio karijeri koja mu je očigledno važnija od stabilnog emotivnog života.

- I ne sećam se zbog čega smo raskinuli – odgovorio joj je bivši.

Ejmi je u njegovoj poruci, između redova, osetila blagu dozu prezira.

Dr Džon Gotman, autor knjige „Zašto brakovi uspevaju ili propadaju“, veruje da je prezir jedna od emocija koja će parove dovesti do razvoda već u prvih šest godina braka.

- Sad shvatam zašto – zaključila je Ejmi.

4. Sukob oko novca

Sa Dejvidom je počela da se zabavlja 2017. i, prema njegovim rečima, ostavila je sjajan prvi utisak.

- Bila si fit, kul, zabavna, veoma samouverena i ekscentrična, što mi se jako dopalo – priznao joj je Dejvid.

Amy Nickell Foto: Privatna arhiva

Problem je nastao kad je ovaj Ejmin sada već bivši mladić tražio od nje novac za zajednički odmor.

- Sukobi u vezi sa novcem navedeni su kao razlog broj jedan zbog kog se parovi razvode. Stručnjaci preporučuju da imate tri računa, svako svoj i jedan za zajedničke troškove – objašnjava Ejmi.

5. Roditeljstvo

Kada je Ejmin sin malo porastao, počela je da se zabavlja sa lokalnim barmenom Krisom. Verovala je da bi njihova veza opstala da Kris nije morao često da putuje zbog posla.

- Pet godina kasnije našli smo se u baru u kom smo se i upoznali. Pognute glave priznao mi je da nikada nije mogao da prihvati činjenicu da sam već postala majka. Osećala sam se toliko loše da sam želela da pobegnem iz bara, od Krisa i rečenice koju je izgovorio – priznala je Ejmi.

Učenje iz vlastitih grešaka

Kad je svom vereniku Džonatanu rekla da je eksperiment završen i upitala ga da li je i on imao slične brige u emotivnom životu, Ejmi je dobila odgovor koji nije očekivala.

- Rekao mi je da nikada nije želeo decu pre nego što smo se upoznali, čak je išao na vazektomiju. Moje dete voli kao da je njegovo – podelila je Ejmi delić razgovora sa čovekom za kojeg će se udati.

Razmišljanje o prošlosti suočilo ju je kaže, sa nekim istinama, ali joj je donelo i neke nove informacije koje je teško prihvatila, posebno one da je povredila svoje bivše partnere.

- Ali, iako sam u prošlosti grešila, iskustvo i saznanja o tim greškama će mi pomoći da moj brak bude uspešan – smatra Ejmi.

Video: Kum na venčanju izjavio ljubav nevesti: Volim vas oboje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da da

    7. novembar 2022 | 13:08

    ovo sa parama je uvek problem. žena i ja smo zajedno 25 g. sva primanja idu u jednu kutiju. nekada je ona zaradjivala više, nekada ja. ali sve je bilo i sada je, na gomili. napravi se za male stvari plan godišnje kupovine a za velike i putovanja 5 godina unapred. i sve štima bez problema.

  • Nena

    8. novembar 2022 | 09:52

    Ma oboje niste u vinklu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA