Melisa Mekartni nikada nije dozvolila da je kritikuju zbog kilograma, a najveću podršku dobija od supruga

Holivudska glumica koja je stalno prozivana i napadana zbog svoje težine, na kritike uvek odgovara graciozno, ali nikome ne dozvoljava da pređe preko nje

  • 0
Melissa McCarthy

Foto: Shutterstock

Uprkos stalnom maltretiranju i kritikama kojima je bila izložena tokom cele svoje karijere, Melisa Makarti se izborila i postala jedna od najplaćenijih holivudskih glumica. Tokom 2015. godine njeni filmovi u kojima je imala vodeće uloge, u to vreme učinili su je jednom od najprepoznatljivijih ženskih glumaca novijeg doba. Pa iako se okušala i u režiji, uprkos vrtoglavom uspehu, ova debeljuškasta komičarka ostala je skromna.

Međutim, put kojim je Mekartnijeva išla kako bi stvorila svoj uspeh i uživala u onome što radi, bio je trnovit. Kako i sama ističe, gluma je veoma konkurentna industrija i veoma je teško postati veliki. Ako ne i nemoguće.

Uprkos tome što je treća najplaćenija glumica na svetu, prema finansijskim izveštajima, kako piše Amo Mama, njenim kilogramima i izgledom redovno su se bavili svi - i fanovi i kritičari.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa McCarthy (@melissamccarthy)

Glumica im međutim nikada nije ostala dužna, odgovarajući im pitanjem zašto se toliko žena u javnosti procenjuje u smislu njihove fizičke spremnosti, dok isti standardi ne važe za muškarce. Čak i kada ju je, jednom prilikom, kritičar "pohvalio" i primetio da je smršala, oštro mu je odgovorila.

- Jesam, ali vratiću se ponovo. Biću gore, biću dole, verovatno do kraja života. Ima mnogo intrigantnijih stvari o ženama od njihove zadnjice ili njihovog ovog ili onoga. To ne može da bude prvo pitanje svaki put, niti treba da bude pitanje uopšte.

Holivudska glumica se nada da će inspirisati žene i izgraditi ih - jer, kako kaže, mnoge stvari pokušavaju da ih sruše. Glumica je čak pokrenula i brend odeće svih veličina kako bi pomogla ženama da se osećaju ugodnije u sopstvenoj koži, pošto duboko veruje da svaka žena treba da voli sebe onakvu kakva zaista jeste.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa McCarthy (@melissamccarthy)

Njena glavna ideja, koju često ističe, je da čovek treba da radi stvari zbog kojih se oseća prijatno, čak i ako im se drugi rugaju zbog toga. Najbolji primer koliko se Mekartijeva zaista vodi ovom krilaticom je što je, jednom prilikom, na dodelu Zlatnih globusa 2019. godine, prokrijumčarila 30 sendviča sa šunkom kako bi uživala u njima tokom ceremonije i delila ih sa prijateljima.

Kritikovana zbog svoje težine

Nije ni čudo što Mekartijeva zna kako da se nosi sa ljudima koji je gledaju sa visine. Tokom svoje karijere, suočila se sa brojnim pokušajima da joj se "skine vetar iz jedara". To "uznemiravanje" ju je samo ojačalo i naučilo kako da se nosi sa nasilnicima.

Ipak, i danas mnogi i dalje pokušavaju da je ismeju.

Prilikom recenzije njenog filma „Kradljivica identiteta“, jedan kritičar je dao nekoliko okrutnih komentara o njenoj težini i izgledu, potpuno odbacujući njene glumačke sposobnosti i opisujući je kao „veličine traktora“, „škripavog, ogromnog kretena“ i „ženkog nilskog konja.'"

Srećom, glumica u ovakvim situacijama ima i veliku podršku. Kao odgovor na izveštaj pobesnelog reportera, bezbrojni saradnici i fanovi bombardovali su društvene mreže prekorima na račun njegovog komentara i zahtevima da dotični bude bojkotovan. Čak je i drugi poznati kritičar rekao da je ono što je uradio pogrešno, navodeći: „Pravilo broj 1 – nema ličnih napada“.

Uprkos negativnim komentarima, Mekartijeva nastavlja da radi ono što voli i graciozno podnosi udarce. Često odbija i da uopšte primećuje takve ispade. Umesto toga, komičarka nikada ne krije svoju figuru. Bira da nosi ono što joj prija na crvenom tepihu i ponosna je na to što jeste.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa McCarthy (@melissamccarthy)

Pored toga što ima armiju fanova i kolega koji je podržavaju koliko mogu, njen najveći obožavalac je kod njene kuće.

Muž je obasipa ljubavlju

Glumičin suprug, Ben Falkone, takođe je glumac, ali ono što je još važnije, on je i njena najveća podrška. Njih dvoje su se prvi put sreli dok je Falkone još bio u srednjoj školi, a Makartijeva brucoš na koledžu. Ponovo su se sreli 1998, a zajedno su počeli da žive 2005. godine.

I dok Mekartijeva često ističe da je srećna što ima svoju porodicu, koja je podržava bez obzira na sve, Falkon je redovno javno obasipa komplimentima, najčešće je opisujući kao "najdivniju osobu na svetu". Par danas ima dvoje dece, Vivijan i Žoržet Falkone.

Njihov humor i posvećenost jedno drugom često je i predmet njihovih javnih objava na društvenim mrežama. Pa je tako na njihovu 15. godišnjicu braka, Falkone posvetio Instagram post svojoj supruzi napisavši:

- Dve stvari: A) Tako sam srećan i zahvalan što sam u braku sa tako divnom, pametnom, ljubaznom i divnom osobom B) zašto je tvor na slici? Srećna petnaesta godišnjica, Muč! Evo za još 500 (pretpostavljam da ćemo biti roboti 400 od tih godina).

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa McCarthy (@melissamccarthy)

Usledio je i odgovor njegove supruge:

-  Na današnji dan pre 15 godina udala sam se za najljubaznijeg, najsmešnijeg i najčudnijeg čoveka kojeg sam ikada upoznala. Zahvalna svaki dan!!!

Par često jedno drugom smišlja i male smicalice, kao kada je, recimo, par godina ranije, Mekartijina praktična šala povodom 13. godišnjice braka krenula naopako. Naime, glumica je umesto da pokloni nešto romantično suprugu, odlučila da mu nabavi prevaziđeni model telefona koji obično koriste stari ljudi. Sa druge strane, međutim, dočekalo je posebno, pravo ljubavno iznenađenje.

- Kupio mi je dva prelepa prstena, jedan na kome je pisalo "ljubav". A ja sam mu dala telefon na preklop za penzionere. Mislim da moram da poradim na svojim ljubavnim veštinama - našalila se Mekartijeva i dodala da su i ćerke bile zgrožene njenim izborom poklona.

Dvoje komičara i danas nastavljaju da rade slatke i blesave stvari zajedno, od toga da jedno drugom kupe đavolska jaja za Dan zaljubljenih umesto bombonjera ili da se obuku u trenerke za žurku Oskara na Vaniti feru. A pored humora, ono što je njihova konstanta jeste da Falkon i uvek podržava Makartijevu, bez obzira na sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA