• 0

Kako da nekoga odbijete, a da mu ne povredite osećanja?

Jasno vam je kao dan da mu se dopadate, ali on u vama nije uspeo da probudi romantična osećanja… Kako se izvući iz takve situacije, a da ga ne povredite?

  • 0
Udvaranje, nasilje, žene, muškarci

Foto: Shutterstock

Svi smo nekada bili u situaciji da nas osoba koja nam se dopada odbije. To ume da bude vrlo teško, ali ne bi trebalo da zaboravimo koliko i nekom drugom ume da bude teško kad ne odgovorimo pozitivno na njegova/njena osećanja.

Postoji li pošten način da nekoga odbijemo? Stručnjaci za veze podsećaju da je asertivan način komunikacije uvek dobrodošao, pa i u ovakvim nezgodnim situacijama.

Kad dođe vreme da nekome kažete da vam se ne dopada, možda mislite da je korektno da kažete sve osim one čuvene rečenice: “Nisam ja za tebe.” Ali, kako piše "TheList"upravo ova rečenica je ono što bi trebalo da izgovorite.

Ukoliko ste, na primer, izašli sa nekim ko se trudio da vas osvoji, a sve vreme je pričao samo o sebi i shvatili ste da će se tako ponašati i ubuduće, nemojte mu davati lažnu nadu. Umesto toga, pošaljite nedvosmislenu poruku:

“Lepo smo se proveli, ali mislim da ne bismo bili dobar par. Želim ti sve najbolje.”

Budite jasni i ljubazni, ne oklevajte i ne traćite vreme “drugoj strani”. Ne zaboravite da ni vi ne biste voleli da vam neko “krade” dane, nedelje i mesece, ostavljajući vas “ni na nebu, ni na zemlji”.

Ako vam se, pak, desi da vas na sastanak pozove neko za koga baš nimalo niste zainteresovani, "Glamour" savetuje da takođe budete direktni, ali ne i okrutni:

“Cenim što pitate da se vidimo, ali me ništa na temu emotivnih odnosa ne zanima”.

Ali, neretko se događa da osoba koja je zainteresovana bude uporna i da ne prihvata "ne" kao odgovor. Šta uraditi u toj situaciji, a ne povrediti osećanja “druge strane”?

Samo budite uporni i odlučni, navode na sajtu "Hellorelish". Time što ste nekome rekli “ne” niste uradili ništa loše.

Ostanite dosledni, a kako piše Liza Džons za "Magnoful", postoji više razloga zbog kojih muškarci neće lako da odustanu. Svaki od tih razloga je dodatna potvrda da ne bi trebalo da odstupate i pokleknete.

Poštovanje granica u međuljudskim odnosima, kao i ljubaznost da nešto ili nekoga odbijete, jednako su važni kako u porodici, prijateljstvu i na poslu, tako i na potencijalno ljubavnom terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima