≫ 

Kako izgraditi zdravu vezu: 4 greške koje treba zaobići

Često se u vezama romantična strana bori sa svakodnevnim stresom

  • 0
Veza, raskid, problemi u vezi, ljubavni odnos, partneri Foto: Shutterstock

Koliko god se parovi razlikovali, problemi u vezi su uglavnom isti.

Nažalost, često se u vezama romantična strana bori sa svakodnevnim stresom sa kojim se susrećemo, zbog čega ispašta sama veza. Do ovih problema dolazi nepažnjom jednog ili oba partnera, nerazgovaranjem, kao i pogešnim načinom iskazivanja emocija, zbog čega osećanja budu povređena.

U daljem tekstu bavićemo se greškama koje se najčešće javljaju i dovode do raskida.

1. Zameranje sitnica

Sasvim je prirodno da postoje rasprave u vezi, ali ukoliko je moguće, izbegnite nepotrebne. Kada je u pitanju svakodnevni razgovor u kome može doći do svađe, uglavnom je u pozadini neki stres koji ne potiče od konkretnog partnera. Najbolje je uzeti malo vremena, primeniti čuveno brojanje u sebi, kako bismo se pribrali; predložite to i svom partneru. Sagledajte ponovo situaciju, videćete da zapravo nije vredna toga i da dan može mnogo bolje da se provodi bez bespotrebnog stresa.

2. Osećaj konkurencije

Kada je u pitanju konkurencija, često su muškarci ti koji se postavljaju takmičarski u vezi. Uzmimo primer zarade. U muškoj prirodi je oduvek bio cilj da muškarac osigura sebi i porodici život ostvarivši se dovoljno finansijski. Međutim, danas je to u odnosnu na prošlost vrlo promenljivo. Ukoliko je žena ta koja je finansijski stabilnija, često ugrožava celokupnu mušku ideju o njima kao "mačo-figurama".

Naravno, ovo ne mora da se odnosi samo na poslovno polje u životima jednog para, ali je najčešća pojava. Veza nikada nije takmičenje i ne postoji pobednik ili gubitnik. Obe individue treba da se bore radi sopstvenog uspeha, kao i da bodre jedno drugo u napretku.

3. Upoređivanje sa bivšim partnerima

Ovo je česta greška, koja izaziva dodatne probleme. Svesni ste da ne postoji idealan partner, ali svaka veza zahteva rad i trud. Pominjanje bivše ljubavi i poređenje sa sadašnjim partnerom može otvoriti mnoge sumnje koje se teško rešavaju, barem ne u kratkom periodu. Ovo je komentar koji se pamti i koji ne donosi mnogo radosti.

Imajte na umu da upoređujete voljenu osobu koja treba da nadmaši iskustva vaše prošlosti sa nekim ko je sa razlogom deo nje. Time samo povređujete partnerova osećanja.

4. Tajne

Tajne su česta tema u vezama, ali ne i najopasnija. Kada osećate da partner nešto krije od vas, postupite razumno i u zajedničkim trenucima upitajte šta vas zanima. Zapamtite da je razgovor ključna stvar za zdravu vezu.

Ukoliko ste vi ti koji imate tajne, razmislite zašto ste odlučili da nešto postane tajno, da li je do nesigurnosti u partnera ili je ipak strah od predrasuda. Budite iskreni i poštujte osobu koja vam je predana.

Svaka ljubav ima svoje uspone i padove, ali kada se obrati pažnja i na ove četiri greške, problemi se sami od sebe brišu. Ne dozvolite da ego pobedi ljubav, savetuje "Womenshealth.de" .

Video: Sa ovim devojkama Zodijaka veza je kao san, a evo sa kim vas čeka pakao

(Telegraf.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA