Raskid: Da li ga lakše prebole muškarci ili žene?

Da li je tačno da žene teže podnose raskid od muškaraca ili je to samo predrasuda?

  • 10
Slomljeno srce, raskid Foto: Shutterstock

Žene kao nežniji pol sklonije su pokazivanju emocija od muškaraca, da li je to slučaj nakon raskida objašnjava Britanka Trejsi Koks, seksualni terapeut.

Žene

Kada su žene u pitanju, one često ne prolaze same kroz raskid već traže utehu u razgovorima sa prijateljicma kako bi skinule sa duše ono što ih muči. Reklo bi se da ne umeju da žive sa nekom tegobom, zato im je lakše da stvari ne zadržavaju u sebi. Zbog toga su u stanju da brže nastave sa životom i okrenu nov list.

Što se tiče daljeg samačkog života, žene se oslanjaju na ljude oko sebe, ali izbacuju zajedničke prijatelje koje imaju sa bivšim partnerom kako ne bi dolazile u situaciju da slušaju o njemu u fazama preboljevanja.

Prva faza raskida često je poražavajuća, puna bola i povređenih osećanja, ali faza nakon toga je prihvatanje situacije i okretanje ka samoj sebi. U toj fazi dolazi do ideja o promeni frizure i boje kose, kao i celokupan rad na sebi, koji uvek rezultira većim samopouzdanjem.

Kriza srednjih godina, ljubav, partneri, svađa, rasprava, razvod Foto: Shutterstock

Muškarci

Jači pol, sa druge strane, oslanja se isključivo na sebe ili svoje slobodne prijatelje. Ne iskazuju toliko emocije i potiskuju ih u sebi, verovatno verujući da će jednoga dana samo nestati jer im je usađeno da bi u suprotnom izgledali patetično.

Međutim to samo produžava osećaj tuge i time im je potrebno više vremena za prelazak preko samog raskida. Kako ne bi mislili na bivšu partnerku, često se opterete stvarima kao što je posao. Dok je kod žena druga faza samospoznaja i rad na sebi, muškarcima se na fizički izgled vremenom odrazi ta patnja u tišini i neprospavane noći.

Ženama je pre jasno kada je kraj i da je vreme da se nastavi dalje nego što je muškarcima, zaključuje "021.rs".

(Telegraf.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    12. decembar 2022 | 23:06

    Zene..Sa koliko rastavljenin i razvedenih sam pricao i siguran sam da su to zene.Neverovatno je koliko su muskarci osetljiviji i koliko vole.Ne znam zasto je to tesko priznati dok su u braku,vezi..

  • Krunisani kralj od estradne misli.

    12. decembar 2022 | 23:12

    Vrati se vrati, srce mi pati, za tebe najbolji sam ja, vrati se vrati, muke mi skrati ljubavi jedina.

  • Ene

    13. decembar 2022 | 13:03

    Jos malo 13h05, a kada ces ti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA