≫ 

Istraživanje pokazalo koja je tajna savršenog braka: I svađe su neophodne

Za sreću je stvarno potrebno malo

  • 0
par, dvoje, ljubav, emotivna veza, zaljubljenost, zaljubljeni par Foto: Shutterstock

Verujemo da ste se bar jednom u životu zapitali: "koja je tajna srećnog i dugovečnog braka?". Razne odgovore možete pronaći na internetu, ali konačan odgovor su dali stručnjaci koji su radili na istraživanju čiji je cilj bio da otkriju recept za savršen brak.

Prema istraživanju, recept za savršen brak uključuje nekoliko smislenih razgovora, par dugih zajedničkih šetnji i barem dve velike svađe svaki mesec.

Tako je bar pokazala studija rađena sa 2.000 srećnih parova koji su u braku. Oni navode da njihovoj sreći pridonose zajednički odmori, redovno maženje i intimni odnosi.

Rezultati ukazuju na to da srećni parovi i u brakovima nastavljaju da se bave hobijima i da gaje interesovanja koja su imali i pre braka.

Uz to, sreći u braku, ukazuje studija, doprinosi i međusobno žaljenje na posao i druge obaveze, kao i međusobno iskazivanje poštovanja.

- Mnogi parovi kažu da su bliži nakon romantičnog vikenda u toku kog niko ne obavlja svakodnevne obaveze - rekao je za "Mirror" glavni istraživač Simon Tompson.

Više od 70 odsto ispitanika je saglasno u tome da zajedničko provođenje vremena može pomoći da se prisete zašto se vole, a 36 odsto je zadovoljno i manjim gestovima poput zajedničkog izlaska na večeru s vremena na vreme.

Ipak, definicija romantike nije za svakog ista, pa četiri od deset ispitanika ceni i svakodnevne male gestove kao što je pranje sudova ili bacanje smeća.

Istraživači su na osnovu zaključaka izdvojili ključne komponente za srećan brak:

  • zajedničko kvalitetno vreme
  • biti uz partnera kada mu nije dobro
  • osećaj da možete biti potpuno svoji
  • voleti partnera i u najboljem i u najgorem izdanju
  • redovno se maziti i ljubiti

Video: Maja Marinković tražila kondome za prvu bračnu noć, pa isprozivala Bilalove sposobnosti u krevetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA