Psihološka šteta koja dolazi udajom za muškarca kojem majka nikada nije rekla "ne"

Suočavanje deteta sa razočarenjem ne izgleda od vitalnog značaja sve dok ne vidite odraslog čoveka koji je bio to dete

  • 0
dete, decak, sin, svađa roditelja, roditeli se svađaju, porodica svađe u porodici Foto: Wavebreak / Profimedia

Jedna majka je za portal "Your Tango" napisala svoju ispovest kao majka tinejdžera i supruga čoveka koji je živeo život da bi zagorčavao tuđe.

Ona poručuje svim roditeljima da nauče da svojim sinovima kažu "NE".

- Mog supruga su odgajali roditelji koji su odbijali da mu bilo šta uskrate. Njegova želja bila je njihova komanda od malih nogu. Kada bi kazao "skočite", oni samo što ga nisu pitali: "Da li bi želeo da izvedem još par trikova dok smo još u vazduhu?" Moj muž nije znao za razočarenja dok nisam došla ja - kaže ova majka.

- Nikada mu nije rečeno da ne može da ima nešto što je želeo u trenutku kada je to želeo. Tako nije bilo razloga da očekuje da neće dobiti tačno ono što je od mene tražio dok ga nisam odbila.

Jednostavno mu nikada nije rečeno "ne" i tako sam mu ja postala trn u oku, jer sam bila prva osoba koja je imala smelosti da mu kaže "ne".

I najmanji nagoveštaj odbijanja nailazio je kod njenog supruga na bes, prozivanje, vređanje i nipodaštavanje.

- Znala sam, neko je trebalo da mu kaže "ne" pre mene. Zato sam od rođenja svog sina znala da ću raditi drugačije stvari nego što je radila moja svekrva. Morao je da razume šta znači doživeti razočarenje, da nauči to da prihvati kako ne bi odrastao u osobu koja misli da sve može uvek da bude po njegovom.

- Potrudila sam se da moj sin zna da svaka žena koju sretne neće biti njegova sluškinja. Suočavanje deteta sa razočarenjem ne izgleda od vitalnog značaja sve dok ne vidite odraslog čoveka koji je bio to dete. Reći "ne" svom detetu je jako važno. Postala sam čvrsta onoliko koliko je moja svekrva bila popustljiva - podelila je mama i supruga svoje iskustvo.

Sada je, kaže, mirna i spokojna, jer je svesna da njen sin neće prolaziti kroz ono kroz šta je prolazio njen suprug u kasnijim godinama.

- Moj dečak je tako uspeo da čuje reč "ne" i da se nosi sa tim. Mirna sam, jer će moj sin biti spreman za svet izvan mene i biće spreman za njega, bez obzira da li mu on daje ono što želi ili ne - zaključila je ova majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA