5 znakova da se zaljubljujete u osobu sa kojom se povremeno viđate

Neobavezna veza lako može da preraste u ozbiljnu ljubavnu priču

  • 0
dopisivanje, poruka, poruke, očaj, čekanje, patnja, rastanak, ljubavni problemi Foto: Shutterstock

Kad ste u neobaveznoj vezi i povremeno izlazite sa nekom osobom, oboje ste doneli odluku da jedno prema drugom nemate obaveze kakve inače postoje u pravoj, ozbiljnoj ljubavnoj vezi.

Naravno, ovakva vrsta odnosa podrazumeva da se ne zaljubite, odnosno da ne budete emotivno angažovani ni vi, a ni druga osoba. Ali, planovi su jedno, a život nešto sasvim drugo... Neke od neobaveznih veza vremenom mogu da prerastu u ozbiljne ljubavne priče.

Kako ćete znati da li ste počeli da se zaljuljujete u osobu sa kojom se povremeno viđate ili vam se ona i dalje samo dopada?

Ovih pet znakova ukazuju da ste prešli „crvenu liniju“ i da se kod vas rađa ljubav, piše Yourtango.

1. Ljubomorni ste

Kad se sa nekim neobavezno viđate, jedna od granica o kojoj morate da razgovarate je da li možete da izlazite sa drugim ljudima.

Ali, ako vas kopka šta je osoba sa kojom se neobavezno viđate objavila na društvenim mrežama i osetite ljubomoru kad vidite njegove/njene fotografije sa drugima, trebalo bi da preispitate svoja osećanja.

2. Nedostaje vam kad niste zajedno

Da li osećate veliko uzbuđenje što ćete se videti sa svojim nezvaničnim mladićem ili devojkom posle nekoliko dana? Da li uvek razmišljate o njemu/njoj i u iskušenju ste da pošaljete neku toplu poruku?

ljubav, piljubac Foto: Pixabay

Kad ste previše emocionalno vezani za osobu sa kojom se povremeno viđate, to je znak da se zaljubljujete u nju i da je linija između neobavezne i ozbiljne veze sve tanja.

3. Mnogo razgovarate

Ne znači da vaša neobavezna veza postaje ozbiljna ako mnogo razgovarate kad ste zajedno.

Ali, kad niste zajedno i primetite da sve češće šaljete poruke ili upućujete pozive, to je znak da vaša neobavezna veza postaje sve ozbiljnija. Osobe u neobaveznim vezama razgovaraju samo kad dogovaraju susret – mimo toga ne.

4. Govorite „mi“

Kad nekoga počnemo da doživljavamo kao svoju „drugu polovinu“, tad koristimo reč „mi“.

Kad kažete „mi“, to implicira da ste par i zvuči kao da imate više obaveza i odgovornosti jedno prema drugom. Takođe, reč „mi“ se često koristi kad planirate budućnost sa nekim.

U neobaveznoj vezi planiranje je spontano. Ukoliko pravite velike planove za naredni susret, onda verovatno želite da se taj susret desi što pre.

5. Razmišljate o upoznavanju sa vašim prijateljima i porodicom

Članovi porodice i prijatelji su najvažniji ljudi u životu svakog od nas. Ukoliko se neobavezno viđate sa nekim, a razmišljate o tome da ga upoznate sa članovima porodice i/ili prijateljima, to je još jedan znak koji ukazuje da se lagano ali sigurno zaljubljujete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA