Prestala da pije kontraceptivne pilule, pa otkrila da voli žene: Stručnjak potvrdio da je ovo moguće

Prema njenim rečima, muškarci su odjednom prestali da je privlače

  • 2

Tesa Bona (30) iz Melburna je do pre godinu dana izlazila isključivo sa muškarcima. Međutim, njena seksualna orijentacija se, tvrdi, promenila kada je prestala da pije kontraceptivne pilule.

Kako kaže, počela je da ih uzima kada je bila tinejdžerka i pila ih je sve do prošle godine. Tesa je bila u dugoj vezi, a kada je raskinula, odlučila je da malo odmori organizam od tableta.

Tesa kaže da se tada "sve promenilo" i da se nakon tri nedelje osećala kao "potpuno druga osoba".

- Nikada se nisam romantično zaljubljivala u žene, nikad nisam mislila da je to za mene. Ali kada sam prestala da uzimam tablete, sve se promenilo - priča Tesa koja je posle mesec dana počela da izlazi sa ženama.

Prema njenim rečima, muškarci su odjednom prestali da je privlače. Nakon što je bila na ljubavnim sastancima s nekoliko žena, Tesa je upoznala svoju sadašnju partnerku Fibi Čakar (24), a spojio ih je zajednički prijatelj. Ona tvrdi da je to bila "ljubav na prvi pogled" i da su zajedno već šest meseci.

Tesa nije jedina kojoj se to dogodilo. Rezultati novog istraživanja kažu da bi kontraceptivne tablete, koje su prisutne od 1960-ih, mogle da utiču na to koga žene biraju za svoje partnere. Naturopatkinja i specijalistkinja za žensko zdravlje Katrin Maslen rekla je da se promena seksualnosti nakon prestanka uzimanja kontracepcije može pripisati ulozi koju lek igra u mentalnom zdravlju osobe.

Rekla je da su studije pokazale da žene privlače mirisi muškaraca koji su genetski manje slični njima i kaže da, kada uzimamo kontracepciju, to se "pomiče prema partnerima koji su sličniji nama". Specijalistkinja za hormone takođe je rekla da je videla da mnoge njene pacijentkinje prolaze kroz velike promene u ličnosti nakon što su prestale da uzimaju tablete, piše "Nypost".


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA