Znaci koji ukazuju na to da je vaša veza u problemu: Zanemarivanje partnerovih osećanja je ključno

Kada svađe postanu samo rasprave i prebacivanja, u problemu ste

  • 0
Svađa, par, ljubavni par

Foto: Shutterstock

Iako je vama u vezi lepo i čini se da je sve u redu, ukoliko redovno ne razgovarate sa svojim partnerom, može se desiti da on svoja realna osećanja krije i da ne zna kako da vam saopšti koliko se loše oseća. Ako ne negujete u vezi zdravu i redovnu komunikaciju o osećanjima, partnera će biti strah da vam saopšti kada je nešto loše u pitanju.

Terapeutkinja za ljubavne odnose otkrila je znakove koji ukazuju na to da je veza pri samom kraju. Loren Konsul je rekla da se neki parovi mogu osećati kao cimeri jer "izgube radoznalost i prestanu da postavljaju pitanja".

- Ključ je timski rad na rešavanju bilo kog problema. Uvek je lako odvojiti se, a mnogo teže ponovo se vratiti. Mnogo je lakše uperiti prst u partnera, ali vi ste zajedno u ovom ciklusu, ono što radite utiče na vašeg partnera, što onda utiče na vas, ponašanja se pojačavaju - rekla je Loren i dodala da nesagledavanje perspektive vašeg partnera može izazvati probleme u vezi - posebno tokom svađa.

Ona je istakla: - Dve osobe mogu da dožive istu stvar, ali da se osećaju potpuno drugačije u vezi sa tim.

Ne postoji validno mišljenje jednog partnera, već su oba viđenja različita i vredna rasprave i sagledavanja.

- Najbolji način da se ovo prevaziđe je ako možemo da napravimo pauzu i razmislimo o onome što čujemo od partnera. To govori našem partneru da slušamo i da ono što govori ima smisla - pokazuje da smo u istom timu - kaže Loren, a piše "Gazette".

Ona dodaje da bi još jedan znak da bi vaša veza mogla biti na udaru i tak ako vi i vaš partner nemate radoznalost jedno za drugo. Upozorava da parovi mogu da se osećaju kao cimeri - jer izgube radoznalost i prestanu da postavljaju pitanja.

- Kada počnemo da se viđamo, postavljamo mnogo pitanja i zainteresovani smo jedno za drugo, ali smo vremenom zaboravili ili smo počeli da pretpostavljamo i prestali da postavljamo pitanja partneru. Sve je u tome da nastavimo da postavljamo pitanja: kako se oni osećaju?, o čemu razmišljaju, koji su im dugoročni ciljevi"...

Loreninih pet znakova koji mogu ukazivati na raspad vaše veze

Svađe i prebacivanja

Zaglavljeni ste u sadržaju izrečenog tokom rasprava - govorite o tome ko je šta uradio ili ko nije i ko je u pravu, a ko nije - umesto da govorite o dubljem osnovnom značenju argumenta.

 

Izbegavate da ste i vi deo rešenja

Ne želite da preuzmete odgovornost za svoju ulogu u ciklusu veze. Mislite da će se partner sam od sebe promeniti i da će odjednom sve biti u redu.

Ne pokazujete više brigu za partnera i dešavanja u njegovom životu

Ne održavate više radoznalost prema svom partneru, prestajete da postavljate pitanja i prestajete da se raspitujete o njihovim snovima ili nadama - samo pretpostavljate da znate sve jer ste već dugo zajedno.

Neusklađenost reči i dela

Vaše reči i postupci se ne slažu dosledno - vaš partner primećuje da ono što kažete nije u skladu sa onim što ćete učiniti.

Nema međusobne podrške

Ne čuvate leđa svom partneru više - ne zauzimate se za njega, ne podržavate ga. Osećate se kao da se više borite jedni protiv drugog nego da se borite protiv problema ili da se borite protiv sveta kao tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA