8 znakova da ste u vezi koja može da traje zauvek

Trendovi u zabavljanju i odnosima možda su se promenili, ali ponašanja koja ukazuju na zdrav odnos u vezi ostaju relativno dosledna i danas

  • 0
Romantika, Božić, ljubav, vino, izlazak, zaljubljeni par, šampanjac Foto: Shutterstock

Mnogi koji su usamljeni, pa makar i potajno, gaje nadu da će jednog dana pronaći pravog partnera i onu vrstu veze koja traje ceo život.

Moderno doba sa sobom je donelo i neke nove probleme, pa su se tako upoznavanja i stvaranje veza značajno promenili u poslednjih nekoliko decenija.

Ipak, uz sve promene u modernim zabavljanjima i brakovima, još postoje jednostavni načini da utvrdite da li vaša veza ima ono što je potrebno da ona potraje. Trendovi u zabavljanju i odnosima mogu da se promene, ali ponašanja koja ukazuju na zdrav odnos ostaju relativno dosledna i danas.

"Your Tango" izdvaja nekoliko znakova da će vaša ljubav trajati.

1. Partnerovi prijatelji su vaši prijatelji

Upoznao vas je sa svojim prijateljima i dobrodošli ste u grupu. Vaš partner je oduševljen zbog toga i želi da se osećate prijatno u njihovoj blizini. Upoznavanje sa prijateljima je ogroman korak u odnosima i obično znači da vezu shvataju ozbiljno.

2. Zasmejavate jedno drugo

Ovo nije tako lako kao što zvuči. Neki ljudi imaju "suv" humor, koji drugima nije smešan, a neki se samo glupiraju, što drugima možda uopšte neće biti smešno. Kada oboje možete da nasmejete jedno drugo, to je znak da se razumete na drugom nivou.

Ljubavni par Foto: Pexels/ Ketut Subiyanto

3. Argumenti su konstruktivni

To znači da ste u mogućnosti da se raspravljate o stvarima, a da to bude i produktivna diskusija. Nema prozivanja ili manipulacije. Kada u vezi postoje svađe, one služe i da se nešto iz njih nauči i koristi kako bi se sprečili dalji sukobi.

4. Možete da se zabavite zajedno ne radeći apsolutno ništa

Ne morate uvek da izlazite da biste se zabavili. Veza u kojoj ste u mogućnosti da sedite u kući sa svojim partnerom ne radeći ništa značajno i još uvek da uživate u društvu jedno drugog, nešto je posebno. To je drugačiji nivo intimnosti koji doživljavate zajedno i možete da se vidite u potpuno drugačijem svetlu.

5. Partner vas inspiriše da želite da budete bolja osoba

Oboje izvlačite ono najbolje jedno iz drugog. Zbog njih i stvari koje su vas naučili o životu svaki dan nastojite da budete bolja osoba. Sa druge strane, partner ni ne pokušava da iznese ono najgore u vama ili da vaše mane obznani svetu.

6. Zahvalni ste jedno na drugome i dajte to do znanja

Dajte jedno drugom do znanja koliko ste zahvalni što imate jedno drugo u svojim životima. I ne samo da jedno drugome govorite koliko ste zahvalni, već to pokazujete i kroz mala i nasumična dela ljubaznosti.

Muškarac i žena Foto: Pixabay

7. Vi ste intimni jedno s drugim

Volite da se ljubite i dodirujete, bilo da je to zagrljaj, maženje ili nešto više fizički. Skoro kao da ste još u fazi medenog meseca vaše veze, iako ste zajedno godinama.

8. Razgovarate o budućnosti

Ako primetite da vaš partner stalno govori o vama i vezi samo u sadašnjem vremenu i ne uključuje budućnost i buduće planove (kao što su neke aktivnosti ili izleti), verovatno i ne očekuje da će biti sa vama u to vreme. Sa druge strane, kada vaš partner razgovara sa vama o planovima i želi da budete deo njih, a ceni i vaše mišljenje o budućnosti, taj ostaje!

Na kraju, kako da znate da li ste u vezi i ljubavi koja će zauvek da traje? Iako je to validno pitanje, na njega nema pravi odgovor, jer su svaka osoba, par i veza drugačiji. Ali ako vaš partner pokazuje gorenavedene znakove, u pitanju je neko kome je zaista stalo do vas i vaša veza ima šanse da potraje doživotno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA