≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto će pre žena oprostiti prevaru nego muškarac?

Vreme čitanja: oko 1 min.

I žene i muškarci su nekada skloni prevarama, ali žene bi pre oprostile. Zašto?

  • 2
Preljuba Foto: Freepik.com

Preljuba i drugi načini povređivanja partnera, sigurno nisu pravo rešenje da se raziđete. Pogotovo što možete izuzetno povrediti vašu do tada drugu polovinu.

Međutim, čak i kada se desi, bilo da vara žena ili muškarac, studije su pokazale da su oproštaju ipak sklonije dame.

Istraživanje, rađeno 2017. godine, pokazuje da po pitanjima vezana za iskustva prevare oko 60 odsto žena reklo je da je makar jednom oprostila, dok je samo 38 odsto muškaraca reklo isto.

Zašto pre žene pribegavaju opraštanju? 

Istraživači misle da je to zato što žene imaju tendenciju da veruju da imaju sposobnost da promene svog partnera. Samo 20 odsto muškaraca veruje da bi moglo da promene ženu koja je spremna ili je već prevarila.

Muskarac, zena, privlacnost, preljuba, ljubomora Foto: Shutterstock/Ilustracija

Muškarci se više vode onim "Ako jednom prevari, opet će", ali kod žena je to stvar koja se može rešiti.  Zato su žene češće prevarene, jer muškarci to praštanje gledaju kao delo bez posledica, pa zašto to ne bi ponovili?

No, tu dolazimo do ipak mogućih posledica, gde nakon oprosta žene ponekad mogu psihički maltretirati svog partnera iz osvete koja ih izjeda.

Zato je uvek najbolje rešiti sve, pokušati ponovo, ali zdravije ili razići se bez preteranog odugovlačenja, savetuje "pulse.ng"

Video: Ako ste skloni švrljanju, svog para tražite među ovim pripadnicima Zodijaka. Sve praštaju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. februar 2023 | 00:46

    Meni je moja žena oprostila i nakon tog sam sam uvideo šta sam uradio i šta sam uništio za jednu noć. Ali ja sebi nikad neću oprostiti šta sam od porodice uradio i nakon 15g se stidim sebe i svojih postupaka a suze me i dalje peku njene. I zahvalan sam na drugoj šansi i pokušavam na sve načine i uvek da ispravim urađeno ali to niko ne može.

  • Stoj polako, kako muskarac moze prevariti zenu, ako je nikad nije imao.

    23. februar 2023 | 18:32

    Zar vam to nije cudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA