Vreme čitanja: oko 4 min.

Kako da znate da li je neko idealan bračni partner za vas? Ovo su znaci da ste sa pravom osobom

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta je zapravo srodna duša? Ne slažu svi oko ove definicije

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Srodna duša je izraz koji se koristi kada imate neobjašnjivu i duboku vezu sa jednom ili više osoba koja ne nalikuje ničemu drugom što ste iskusili u odnosu sa bilo kim. U užem smislu, ovaj termin označava vašeg savršenog romantičnog partnera.

Važno je istaći da je "srodna duša" i dalje osoba na svom životnom putu, da ima svoje mane i sumnje i sigurno nije savršena. Međutim, ona može da bude savršena upravo za vas. Uvek postavite svoja očekivanja visoko (jer to zaslužujete), ali upamtite da je veza sa pravom osobom nešto čemu je potrebna ljubav, negovanje i oprost.

Pri tom, naše lično poimanje (posebno) duhovnosti i (posebno) srodne duše je nešto što se međusobno prepliće i ključno je za razumevanje ovog jedinstvenog partnerstva. Na oba gledamo svojim očima i zbog toga ne postoje univerzalna pravila, ali sledećih šest znakova, kako prenosi Your Tango, bi mogli da budu jasan pokazatelj da ste u društvu potencijalno dobrog supružnika za vas.

Ljubav, veza, partneri

Foto: Shutterstock

1. Razumete se na dubljem nivou

"Srodne duše" često osećaju kao da se poznaju mnogo duže nego što je to zapravo situacija. Često pokazuju znanje jedni o drugima, a da pri tome o na tu određenu temu nikada nisu ni pričali. Oni mogu da imaju neobjašnjivu ljudsku vezu koju ne osećaju sa drugim ljudima i povezani su na neopisiv način.

Vaša srodna duša je osoba koja će da uživa u najčudnijim osobinama i ponašanjima kod vas - one stvari koje govorite ili radite za koje ste ubeđeni da su previše čudne ili neobične da bi ih pokazali drugima. A kada se taj deo vaše autentične ličnosti  pojavi, vi ste zapravo u svom najboljem izdanju, a samo njihovo prisustvo vas ohrabruje da se izložite znatiželjnom pogledu voljenog partnera, bez straha od osuđivanja.

2. Skoro da možete da čitate međusobne misli

Kako to da on/ona zna šta misliš? Na trenutke vam se čini da se vaša čula i percepcije toliko hrane jedno od drugog da veoma često čujete sebe kako izgovarate „Upravo sam to mislio“, „Pročitao si mi misli“ ili „Kako si znao?“

Ljubavni par, brak, bračni par, podrška, srećan par

Foto:Shutterstock

Ovakvo ponašanje jednostavno nema nekog objašnjivog smisla i nema mnogo svrhe da pokušate da ga razumete i objasnite. Takva pojava je tu - u svoj svojoj neobičnosti. Ovaj vid komunikacija može i da se stekne, pogotovo ako ste dugo u vezi i u blizini voljene osobe, ali kada je u pitanju vaša "srodna duša", to je ipak malo drugačije. Vaš partner vas tada vidi na mnogo dubljem nivou i ponekad to može da učini tokom i najranije faze vaše veze.

3. Dajete priorite jedno drugom 

Lako je jer ste toliko povezani jedno sa drugim da ne možete da zamisliti ne uzmete u obzir njegovo/njeno učešće u vašem svakodnevnom životu. Ovo je mnogo drugačije od žudnje za nekim, koja vremenom bledi. Ovo je obaveza koja leži duboko u vama i za koju vam nije potrebno parče papira ili licenca da vas podseti, jednostavno je tu, kao jak osećaj i želja da se deli život sa nekim.

4. "Lako" vam je da budete u vezi 

Iznenadili bi ste se kada bi znali koliko ljudi zapravo smatra da su veze teške. Naravno, u svakoj vezi postoje izazovi i problemi koje treba rešiti i prevazići, i da, naši partneri mogu da budu ogledalo koje nam pokazuje naše pozitivne i negativne strane. Ali reći da je veza teška ili da se previše napreže da je održite znači da verovatno forsirana ili se previše trudite.

Sa druge strane srodne duše će raditi i graditi zajedno kroz život i biti zbog toga stabilniji jači, jer su dve komplementarne ličnosti koje čine jedan stub. Čak i kada vam je život gorak i kiseo, ako imate takvu, svoju, osobu pored sebe, stićićete do meda i mleka daleko brže od većine drugih.

Ljubav, muškarac i žena, čitanje, knjige

Foto: Shutterstock

Vaša srodna duša će ublažiti sve vaše i najgore tragedije samo svojim prisustvom i saznanjem da vam baš on/ona čuva leđa.

5. Možete i da se posvađate bez straha da ćete prestati da se volite

Srodna duša uvek ima najbolje namere u srcu kada je život partnera u pitanju. Ona će pronaći načine da iznese ono što najviše želi da popravite kod sebe ili bi trebalo da promenite. Tu je da vam ponudi priliku da postanete najbolja verzija sebe.

Te korekcije su uvek istaknute bez grubosti ili bilo čega štetnog po vaše samopoštovanje, izvedene na način na koji možete da se nosite, jer vaša srodna duša zna ko ste i koliko možete. Ona će vas podržati kroz vaš ljudski razvoj i sve promene, i voleće vas čitav taj put.

6. Osećate se udobno i zaštićeno kad ste zajedno

U vezi sa srodnom dušom drama je svedena na minimum. To je zato što za njom nema nikakve potrebe, jer ste saveznici u životu koji zajedno rastu i napreduju. U vezi sa takvom osobm nemate nikakve sumnje da će biti tu za vas fizički, mentalno i emocionalno onoliko koliko je to ljudski moguće.

Jednostavno, tako je to između vas. Osećate se povezano u udobnosti ljubavi i prihvatanja, iako oboje niste savršeni. Vaše mane su tu, ali su manje primetne jer rezonujete jedno drugog na deleko dubljem, višem nivou.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA