Vreme čitanja: oko 5 min.

9 navika parova koji su izgradili jaku i dugovečnu vezu: Znate li šta je "eneagram"?

Vreme čitanja: oko 5 min.

Postoji devet nivoa energija zahvaljujući kojima možete da izgradite zajedničko poverenje u vezi

  • 0
Ljubav Foto-ilustracija: Pixabay

Da biste izgradili i održali blizak odnos sa nekim, među vama pre svega mora da postoji poverenje. A ako želite da ojačate poverenje u emotivnoj vezi, tu može da vam pomogne metoda "eneagrama".

Ako niste imali priliku do sad da čujete za ovaj izraz, "eneagram" je, zapravo, kako piše Your tango, psihološko-duhovno sredstvo koje vam pomaže da razumete zašto se slažete sa određenim ljudima više od drugih.

Naime, postoji devet nivoa energija zahvaljujući kojima možete da izgradite zajedničko poverenje u vezi, a uz to, bez obzira na koje se energije najviše oslanjate, skala "eneagrama" je odlično sredstvo da naučite kako sve možete da stvorite temelj zajedničkog poverenja i vezu "dok vas smrt ne rastavi".

Ljubavni par muškarac i žena Foto: Pexels

1. Uzdignite i sebe i druge

Energija broj jedan predstavlja deljenje zajedničke etike i vrednosti koje mogu da vam pomognu da negujete uzajamno poverenje. Ova energija vam omogućava da vidite kako možete da doprinesete u svetu kao par i podseća vas na ono šta možete da postignete kada ste oboje u svom najboljem izdanju.

Onda kada oboje vidite odličan potencijal za svoju vezu, naći ćete načine da je negujete kroz sve uspone i padove u životu.

Takođe, naučićete da prestanete da kritikujete sebe i druge. Ta jedinstvena energija će vam skrenuti pažnju na opasnost od prevelikog perfekcionizma. Pre svega, pomaže vam da shvatite da ne morate da budete tako strogi prema sebi, jer ste samo ljudi i nikada nećete biti savršeni. A drugo, što ste nežniji prema sebi, to ćete biti saosećajniji prema svom partneru.

2. Negujte međusobnu naklonost

Druga energija na skali "eneagrama" vas podseća na važnost brige o partneru i na saosećanje prema prijateljima, porodici i strancima. Upamtite da uvek morate da dozvolite svom partneru, prijateljima i porodici da vam uzvrate ljubav. I nemojte da se plašite da tražite pomoć za sebe.

U vašoj vezi mora da postoji ravnoteža. Biće trenutaka kada će jednom od vas biti potrebno više pažnje.

Takođe morate da budete sigurni da brinete o sebi. Obratite pažnju na mudrost svog tela da biste naučili kako da brinete o sebi. Takođe, obratite pažnju na svoje srce da biste učili iz svojih osećanja.

3. Tražite perspektivu

Otkrijte moć treće energije u vašoj vezi. Uživajte u zajedničkoj sposobnosti da vidite širu sliku kako kao par možete da budete kreativni, pozitivni i da ostvarite svoje snove.

Ako podelite srce, pozivate svog partnera i prijatelje da učine isto. Uz to, u najboljem ste izdanju kada prikažete svoje autentično ja. Uverite se da ne pokušavate da budete neko drugi.

4. Prihvatite svoje lične snage

Vi i vaš partner ste jedinstveni. Četvrta energija vas podseća da slavite ko ste, da prihvatite i volite sve svoje osobenosti. Ne postoji niko kao vi. Lako je misliti da je trava uvek zelenija kod komšije, ali umesto da gledate druge, odvojite vreme da budete zahvalni za ono što već imate.

Takođe, naučite da posmatrate svoje emocije dok se dešavaju, jer se vaša osećanja stalno menjaju. Uočavajte razliku između onoga što mislite i onoga što osećate.

5. Doživotno učite zajedno

Peta energija vas upućuje da uvek pronalazite nešto što oboje želite da naučite zajedno. Sledite svoja interesovanja i podelite svoje učenje sa svojim partnerom i nemojte da se plašite da izlažete i komplikovane ideje. Perspektiva i način obrade informacija kod vašeg partnera može da bude veoma korisna.

Ljubav, muškarac i žena, čitanje, knjige Foto: Shutterstock

Ideje delite pogotovo onda kad se radi o nečemu što utiče na vašeg partnera, jer će sigurno želeti da bude deo odluke kako bi mogao da doprinese.

Uvek se uverite da oboje imate priliku i da napunite baterije i da dobijete dovoljno vremena da razmislite o nekom problemu. Uz to, zajedničko poverenje u vašoj vezi se jača ako koristite dobre komunikacione alate koji vam pomažu da budete sigurni da se dobro razumete.

6. Budite lojalni jedno drugom

Šesta energija vas poziva da budete odani onima koje volite. Ova energija traži bezbedno mesto za rast i razvoj, gde možete da otkrijete svoje pravo ja. Veoma je i korisna, jer pomaže da otkrijete problemi pre nego što postanu ozbiljni.

Samo pazite da ne počnete da viđate probleme tamo gde ih nema. Uverite se međusobno da sigurno znate da jedno drugom "čuvate leđa". Onda možete da spustite sve zidove koji vas razdvajaju. Nemate čega da se plašite, jer imate jedno drugo.

7. Budite prisutni u trenutku

Sedma energija nas podseća da je život kratak i da svaki dan moramo da iskoristimo najbolje što možemo. Imenujte svoje snove i ne plašite se da ih ostvarite. Razmislite o tome kako kao par možete da podržite jedno drugo u pomaganju da se oni ostvare.

Takođe, nikada ne ignorišite svoj unutrašnji bol. Što više pokušavate da ga potisnete, to će se zidovi više podizati oko vašeg srca, a što više blokirate svoje srce, to ćete imati više poteškoća u vezi. Naučite da uživate u svakom trenutku, odvojite vreme za sebe i ne oklevajte da se posvetite svom partneru.

Vaše zajedničko poverenje će se uvećati kada budete potpuno i podjednako posvećeni jedno drugom.

8. Uvek budite iskreni

Osma energija je vitalna, srčana, saosećajna i energična. Naučite da govorite svoju istinu.

S druge strane, neka vaš partner zna koliko cenite kada se zauzme za sebe. Osma energija želi da sazna vaša prava osećanja i emocije.

Ljubavni par Foto: Pexels/ Ketut Subiyanto

Ona vas poziva da budete iskreni jedni prema drugom i da nikada ne morate da pogađate šta vaš partner oseća.

9. Prihvatite nesavršenost

Deveta energija izaziva želju da se oboje slažete. Zahvaljujući njoj ste otvoreni da razumete perspektivu vašeg partnera. Zahvaljujući njoj dobri ste u rešavanju sukoba i imate visok nivo  poverenja jedno u drugo.

Prihvatate da će uvek biti sukoba u vašoj vezi, i vaši problemi se svode više na pitanje kako da se nosite sa razlikama u mišljenjima i pronalazite zajednička rešenja.

Ova energija zahteva da budete iskreni u vezi sa svojim potrebama. Kad donosite odluke, bilo da su one velike ili male, uvek budite iskreni u vezi sa svojim osećanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA