Vreme čitanja: oko 4 min.

6 znakova da još nije sve gotovo između vas i vašeg bivšeg partnera

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ponekad dvoje ljudi, ipak, moraju da se razdvoje da bi shvatili koliko im je potrebno da ponovo budu zajedno

  • 0
Muškarac i žena Foto: Shutterstock

Raskidi se javljaju u svim "oblicima" i "veličinama" i mogu da se dogode iz mnogo različitih razloga. Neretko su "neuredni" i srceparajući i ostavljaju bivše partnere u stanju opšte tuge, ili su, pak, razlog za opšte slavlje.

No, povremeno, parovi se razilaze i odustaju od veze, samo da bi kasnije shvatili da su napravili veliku grešku i da bi svojoj vezi ipak mogli da daju još jednu šansu. Ponekad dvoje ljudi, ipak, moraju da se razdvoje da bi shvatili koliko im je potrebno da ponovo budu zajedno.

Ako razmišljate o tome da li da ponovo obnovite svoju vezu, "Your Tango" predlaže da prvo razmislite o sledećih šest razloga pre nego što se upustite u to.

foto Pixabay foto Pixabay

1. Proveli ste dovoljno vremena odvojeni

Prvih nekoliko dana nakon raskida je neprijatno. Pored vraćanja stvari takođe se suočavate sa odgovorima na neželjena pitanja svojih prijatelja i članova porodice. Tokom ovog vremena i narednih nedelja, normalno je da se zapitate da li je raskid bio pravi potez ili ne.

Ako odlučite da želite da obnovite vezu sa bivšim partnerom, prvo mu dajte vremena i prostora. Izbegavajte komunikaciju oko mesec dana pre nego što se ponovo povežete sa njim. Ovo će partneru dati dovoljno vremena da mu nedostajete i priliku da se oslobodi svih negativna osećanja koja može da ima prema vama.

Ako nakon nekog vremena razdvojenosti i dalje smatrate da je vaš život prazan bez bivšeg partnera, recite iskreno da razmišljate o njemu/njoj. Sada, kada su se emocije smirile, moguće je da možete da poradite na tome da zajedno započnete vezu iz početka.

2. Promena je moguća

Bez obzira na to ko je s kim raskinuo, postojao je razlog zašto je vaša veza prekinuta. Sada je vreme da razmislite o tim razlozima, kao i o promenama koje su potrebne da se naprave kako bi nova veza uspela.

Zapitajte se da li su neophodne promene moguće i, što je još važnije, da li su razumne.

Na primer, recimo da ste raskinuli jer ste želeli da vaš bivši provodi manje vremena sa drugovima, a više sa vama - to je razuman zahtev. Međutim, ako tražite da se preseli iz jednog u drugi grad i napusti svoju karijeru da bi bio sa vama, pitanje je da li je to dovoljno razumno.

Razmislite zašto vaša ljubav nije potrajala i, ako su u pitanju samo neke promene, možda ćete poželeti da se upustite u drugu rundu i date šansu vezi iznova.

3. Vaši prijatelji i porodica odobravaju

Vaši voljeni žele samo ono što je najbolje za vas i, ako je vaša veza bila nezdrava, oni su sigurno to primetili dok ste bili zajedno. Ako ih pitate za mišljenje da li da obnovite vezu sa bivšim, sigurno će podeliti svoje mišljenje.

Ljubav, veza, partneri Foto: Shutterstock

Ukoliko vaši prijatelji i porodica kažu da je vašu vezu najbolje ostaviti u prošlosti, razmislite o tome da poslušate njihov savet. S druge strane, ako vas podržavaju u tome, to je dobar pokazatelj da je u pitanju dobra ideja.

4. Želite iste stvari kao i bivši

Kako sazrevate, vi i vaši interesi i prioriteti se menjaju. To znači da ono što vam je ranije bilo važno možda nije ono što želite sada. Moguće je da ste vi i vaš bivši partner raskinuli jer ste želeli različite stvari. Međutim, nakon raskida, lako je sagledati širu sliku i razmotriti svoje želje i potrebe.

Na primer, vaš bivši je bio uplašen od braka, a sada je možda shvatio da želi da se skrasi sa nekim. Ili je vaša bivša devojka bila fokusirana na svoje studije koje je u međuvremenu zavšrila i sada je spremna da pređe na druge stvari i ciljeve u životu.

Ako ste raskinuli jer ste mislili da želite različite stvari, a sada želite isto, onda pomirenje i nije loša ideja.

5. Osećali ste se voljeno kada ste bili zajedno

Često je lako osvrnuti se na svoju vezu i videti samo dobro. Time se ignorišu razlozi zbog kojih ste raskinuli. Ako razmišljate da se pomirite sa bivšim, budite iskreni prema sebi i pogledajte celu sliku.

Da li ste bili iskreno srećni u svojoj vezi? Da li ste se osećali cenjenim i voljenim? Da li žalite što ste raskinuli? Da li još volite bivšeg partnera?

par, dvoje, ljubav, emotivna veza, zaljubljenost, zaljubljeni par Foto: Shutterstock

Ako je odgovor "da" na ova pitanja - vredi još jednog pokušaja.

Pre nego što se upustite u popravljanje veze, razgovarajte o problemima zbog kojih ste raskinuli. Ova ćaskanja će vam omogućiti da unapred rešite probleme i može vam reći mnogo o tome da li bi drugi zajednički pokušaj mogao da uspe.

6. Spremni ste da oprostite

Raskidi imaju tendenciju da iznesu ono najgore u nama i obično su prepuni okrutnih reči, povređenih osećanja i žaljenja. Ako razmišljate o tome da obnovite vezu sa svojim bivšim, ključno je da prvo oprostite jedno drugoma stvari koje ste rekli ili uradili u prošlosti.

Zataškavanje prošlih svađa ili osećanja ogorčenosti neće dovesti do uspešnog drugog pokušaja. Umesto toga, oboje morate da počnete sa čistom listom.

Oprostiti nekome koga volite je teško i potrebno je vreme. Ali, uprkos tome koliko je teško, ako želite da obnovite svoju vezu i započnete novo poglavlje sa svojim bivšim partnerom, prvo morate da se oslobodite prošlosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA