Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena komunikacija je najbolji način da spasete brak u krizi: Evo šta to podrazumeva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušajte da otkrijete koren vašeg lošeg odnosa

  • 0
Muskarac, zena, problem, svadja, bracni par, impotencija, razvod,preljuba Foto: Shutterstock

Pomisao da provedete ceo svoj život sa voljenom osobom je zaista velika odluka, ali ponekad stvari ne idu u pravom smeru. Ružne reči koje povređuju partnera nepoželjne su u odnosu.

Ono što počinje kao lapsus ili mala uvreda jedne osobe prema drugoj pokreće proces koji polako prožima odnos i počinje da definiše njegov ton.

Put kojim možete da izađete iz ove vrste komunikacijske zamke je pristup nulte negativnosti. Takođe, potrebno je da se obe strane obavežu da će se suzdržati od omalovažavanja, negativnih komentara i ružnog ponašanja.

Imperativ je da se oba partnera strogo obvežu na ovaj pristup - ne samo privremeno, nego zauvek.

Kako biste uspeli ovo, važno je da se dogovorite ko je taj koji je kritičar, a ko prima kritike, a onda i da razumete kako se obe strane osećaju.

Nesvesno, kritičar veruje da je njegovo mišljenje jedino ispravno. Način na koji oni gledaju na svet je "jedini razuman" način. Druga osoba, na neki način, prestaje da bude "osoba" i umesto toga postaje "objekt" koji se oblikuje u način na koji kritičar gleda na svet.

Uz to, odnos bez dijaloga, bez mogućnosti da jedna osoba izrazi zabrinutost, takođe je nezdravo mesto.

Jedan od načina da započnete razgovor je da odmah kažete šta vas muči, ali pre toga postavite pitanje partneru da li je raspoložen za razgovor. Ako nije dobro vreme, onaj koji je pitao mora da prihvati taj odgovor. Ali druga osoba mora, zauzvrat, da kaže vreme može da razgovara.

Znajući da ćete reći nešto što sadrži kritiku uklanja element iznenađenja i obrambenog stava druge osobe i omogućava vam da izrazite svoju zabrinutost na promišljen i nežan način, piše "YourTango".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA