Vreme čitanja: oko 3 min.

Znakovi koji otkrivaju da muškarac nije zaljubljen: Treba mu samo vaša podrška

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo nije problem sa kojim se suočavaju samo parovi koji su tek počeli da se zabavljaju - prisutan je i u dugim vezama

  • 0
par, ljubav, tetovaže Foto: Shutterstock

Partneri u emotivnim vezama nisu uvek sasvim sigurni da li je njihova veza bazirana na čistoj ljubavi, strasti ili potrebi za podrškom koju dobijaju od “druge polovine”.

Ovo nije problem sa kojim se suočavaju samo parovi koji su tek počeli da se zabavljaju - jednako je prisutan i u dugim vezama.

Kako ćete znati da li je muškarac sa kojim izlazite zaista zaljubljen u vas ili provodi vreme sa vama jer se uz vas oseća sigurno i podržano?

Pravi odgovor na ovo pitanje dobićete ako obratite pažnju na ponašanje voljene osobe, ali i ako sebi odgovorite na neka pitanja, piše "Yourtango".

Za početka, trebalo bi znati da ne komuniciraju svi parovi na isti način, niti izražavaju potrebe i pokazuju zahvalnost na isti način.

Pre nego što odgovorite na pitanje da li je muškarac zaljubljen u vas ili su mu potrebni vaša pomoć i podrška morate da budete sigurni da li postavljate prava pitanja i da li prihvatate odgovore onako kako su izrečeni, a ne onako kako biste vi želeli da ih čujete.

Institut za genetičku energetiku identifikuje dva stila komunikacije - strukturalni i figurativni.

Strukturalni stil se zasniva na razumevanju komunikacije, jer osoba koristi precizne definicije. U tom slučaju nema potrebe da “čitate između redova”, dovoljno je da pažljivo saslušate šta vam je voljena osoba rekla.

S druge strane, figurativni stil je emotivniji i osoba osluškuje emociju koja će potvrditi istinu ili važnost onoga o čemu govori.

Ukoliko vi i vaš partner imate različite stilove komunikacije, velika je šansa da se ne razumete i da ćete pogrešno tumačiti ono što ste jedno drugom izgovorili. Samim tim nećete ni biti sigurni da li on sa vama zato što vas zaista voli ili zato što mu je potrebna vaša podrška.

U traganju za pravim odgovorom, budite što iskreniji kad postavite sebi sledeća pitanja.

1. Da li me ceni?

Ukoliko vaš partner stalno očekuje da mu pomognete, ali nikada ne pokazuje zahvalnost ili nikada ne pokazuje da ste mu važni, onda je vaša emotivna veza u problemu.

Zaljubljeni par u Berlinu Foto: Shutterstock

Prisetite se, takođe, da li je vaš muškarac nekada učinio nešto što vi niste tretirali kao zahvalnost. Možda ste ga sami naterali da promeni stil ponašanja.

2. Da li me želi?

Da biste dobili tačan odgovor na ovo pitanje, najpre morate da definišete šta iz vašeg ugla znači “želeti”. Kao i ljubav, i definicija želje može se tumačiti sa različitih aspekata.

Ukoliko vaš muškarac nepogrešivo poznaje značenje reči “želeti” iz vašeg ugla, a ne ponaša se na taj način, jasno je da vaša veza ne počiva na ljubavi.

3. Da li se razumemo?

Ako vi govorite na jednom jeziku ljubavi, a vaš muškarac na drugom, jasno je da se neće dobro razumeti. Niti ćete vi znati šta je njemu potrebno, niti će on znati kako da ispuni vaša emotivna očekivanja.

Stručnjaci savetuju da razgovarate iskreno, bez ustezanja i da pokažete ranjivost, jer je to način da i “drugu polovinu” podstaknete da se otvori.

Ako i posle toga od voljene osobe ne dobijete ono što ste jasno zatražili u emotivnom smislu, bićete svesni da vaša veza nije bazirana na ljubavi, već na njegovoj potrebi za vašom podrškom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA