Vreme čitanja: oko 3 min.

Psiholog Mihail Labkovski otkriva šta muškarce odbija kod žena: Ovih 5 stvari ne treba da rade

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo je tajna uspešnih srećnih odnosa: međusobna iskrenost partnera i otvorenost, kako tvrdi psiholog

  • 7
Nesigurnost, ljubav, veza, partneri Foto: Shutterstock

Mihail Labkovski jedan je od najpoznatijih evropskih psihologa. Smatra se vrsnim stručnjakom, čije se metode, tekstovi, ali i video-snimci veoma cene, iako su neretko kontroverzni.

On često ne bira reči, ali se tvrdi da baš zato pomaže ljudima da reše probleme na jasan i direktan način, a posebnu pažnju obraća na probleme u vezama i brakovima.

Ovaj psiholog ima preko 30 godina praktičnog iskustva, a preko 20 godina radi i na radiju i televiziji. Zanimljivo je da ga je i magazin "Forbs" uvrstio u neke od najpoznatijih psihologa današnjice.

Veliku pažnju privukao je tekst sa njegovog "Telegram" kanala, prenetog na "Obozrevatel.com" o tome šta muškarce plaši u emotivnim odnosima, odnosno šta ih odbija.

- Postoji nekoliko delotvornih načina da uplašite muškarca, čak i ako to ne želite. Izbegavajte ove uobičajene greške - piše psiholog.

Opterećivanje problemima

Ništa ne plaši muškarca više od momentalnog prebacivanja odgovornosti za sudbinu žene na njega. On tumači frazu: "Konačno sam te upoznala, pomozi mi" kao pokušaj da mu "sednete na vrat", ne nudeći ništa zauzvrat, ne oseća se kao živa osoba, već kao sredstvo za rešenje tuđih problema, i nije mu jasno zašto bi odjednom trebalo da reši sve vaše probleme.

Materijalni zahtevi

"Telefon mi se stalno kvari, a već je toliko star i ja nemam novca za novi", "Znaš, rođendan mi je, a ja sam oduvek sanjala da ga proslavim u Parizu, ali nikada nisam mogla to da priuštim" - ovakve izjave ne prikrivaju nijednom muškarcu nagoveštaj onoga što želite, piše psiholog. Zapravo, jasno ste mu emitovale poruku "Samo mi treba novac" - tumači Mihail Labkovski.

Očekivanje ozbiljnih namera

Štaviše, namere određenog muškarca bi se kasnije mogle pokazati kao prilično ozbiljne, ali na drugom, trećem ili petom sastanku on ih nema i ne može da ih ima. Pritom, niko ne želi da se oseća kao "prase na ražnju", piše psiholog i govori da ne bi trebalo očekivati od muškarca ozbiljnost, posvećenost i slično na samom početku.

Spominjanje bivšeg

Kada žene upoznaju novog potencijalnog partnera, pričaju mu o svom životu kao o pravoj noćnoj mori, a uloga glavnog negativca pripada bivšem partneru. Čak i da vam bivši partner nije bio, najblaže rečeno, najpristojnija osoba, nemojte ga blatiti pred novim muškarcem, kaže psiholog.

Isti princip koriste poslodavci kad intervjuišu novog radnika: nikome se ne dopada ako sluša omložavanje prethodnog poslodavca, to je loš pokazatelj. Čovek pred kojim "pljuješ" bivšeg odlično razume da ćeš, ukoliko dođe do ozbiljnog sukoba između vas, isti princip primeniti i na njega, upoređuje Labkovski.

Tajne vezane za potomstvo

Psiholog kaže da je sa pozicije muškarca - jako odbojno da majka krije da ima dete, jer "normalna" majka ne može da ne spomene svoje dete u toku razgovora. Dete je prirodan deo majčine svakodnevice, pa će čovek, ako ćutite o tome, pomisliti: ili vi sami niste nezainteresovani za svoje dete (što plaši) ili ga smatrate osobom koju će to uplašiti (što odbija i vređa).

- Sada će mi verovatno mnogi zameriti: ne može da se priča o novcu, ne može da se priča o ozbiljnim namerama, ne može o svojoj prošlosti, ne može o problemima... O čemu onda možete da pričate? Ja ću odgovoriti na to. U početnoj fazi veze važno je da se oboje dobro upoznate kako biste razumeli da li ste zaista par ili ste različiti tipovi ljudi. Pričajte o svojim hobijima, o tome šta vas raduje ili uznemirava, o svom detnjstvu, o prijateljima, ali ne pokušavajte da budete previše dobri ili da se predstavite u najboljem svetlu. Ne možete ceo život stajati na prstima, a razočarenje je uvek bolnije nego ako se u početku predstavite stvarnim, slikom onoga što jeste. Ovo je tajna uspešnih srećnih odnosa: međusobna iskrenost partnera i otvorenost. Budi svoja i muškarac će ili voleti pravu tebe ili neće, ali zašto ti treba osoba koja te ne voli - lepu, prirodnu, jedinstvenu? Pustite ga da ide svojim putem i traži svoju sreću, a vi ćete sigurno pronaći svoju - piše Mihail Labkovski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    12. mart 2023 | 18:18

    Da, baš tako.Budi ono što jesi.Ali uvek.Pa ćeš pronaći srodnu dušu.A onda je čuvaj za ceo život.

  • Drasko

    12. mart 2023 | 18:10

    Devojka koja iskreno voli od muskarca ocekuje od njega da bude voljena i sigurna a kada kazem sigurna mislim da je muskarac ne vara sve ostalo sto muskarac oce da joj pruzi ako on to zeli, je samo plus to je prava ljubav a muslarac koji to oseti kod devojke ce joj pruziti sve i bez dileme. Eto..

  • In prevod

    12. mart 2023 | 16:59

    Ne prihvatanje ni jedne životne odgovornosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA