Vreme čitanja: oko 3 min.

"Moj muž je imao aferu i to je najbolja stvar koja nam se dogodila"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ispovest prevarene supruge

  • 4

Iskušenja sa kojima se suočavaju bračni parovi ponekad dovode do razvoda, ali u nekim slučajevima imaju neočekivani obrt i dodatno ojačaju ljubav.

Čariti i Met Krejg prošli su kroz veliko iskušenje - Met je prevario svoju suprugu, ali ona danas tvrdi da je to najbolja stvar koja je mogla da im se desi.

Upoznali su se kao tinejdžeri u crkvenom kampu, a onda su 2004. razmenili bračne zavete. U početku, njihov brak je bio idiličan, sve dok 2012. Čariti nije otkrila da je Met vara. U muževljevom mobilnom telefonu pronašla je sumnjive poruke koje je on razmenjivao sa drugom ženom. To ju je, priznala je Čariti, u potpunosti razorilo.

Met, međutim, nije hteo da tek tako prokocka svoj brak. Promenio je posao i broj telefona, svestan da su to koraci koji bi mu pomogli da se vrati supruzi i njihovoj deci.

- Radio sam više od 60 sati nedeljno, bio sam pod velikim stresom i više vremena sam provodio na poslu nego sa porodicom - ispričao je Met.

- Bio sam razapet između porodice i želje da napravim veliku muzičku karijeru. Ali, nije mi bio cilj da povredim svoju porodicu, niti da povredim ženu sa kojom sam imao aferu.

Bolno saznanje o Metovom bračnom neverstvu nateralo je Čariti da donese krupnu odluku - godinu dana su živeli razdvojeno. Oboje su razmatrali razvod kao opciju, ali se tokom tog perioda desilo nešto što nisu očekivali - iznova su osetili privlačnost jedno prema drugom, jer su se oboje u međuvremenu promenili.

Dok su živeli odvojeno, Čariti je odlazila na terapije i shvatila da se istovremeno bori i sa zavisnošću i sa nesigurnošću.

- Nisam ni bila svesna koliko sam nesrećna - ispričala je Čariti.

- Iako mi se činilo da nisam imala problema sa upravljanjem besom, ispostavilo se da sam koristila bes da bih manipulisala i kontrolisala ljude oko sebe.

Suočavanje sa problemima koje je nesvesno nosila na svojim plećima nateralo je Čariti da počne da ih rešava. Provela je, kaže, sate i sate ne bi li postala bolja verzija sebe.

I njen suprug je, takođe, činio isto - provodio je mnogo vremena kako bi osvestio šta je to što ga zapravo muči i što bi želeo da promeni kod sebe, a onda je svim snagama prionuo na posao.

- Morali smo da prođemo kroz haos, a onda smo zajedno krenuli napred. Svako mora da radi ono što mu odgovara - objasnila je Čariti.

Godinu dana kasnije Čariti i Met su se izmirili.

- Imali smo jednogodišnju terapiju pre nego što smo osvestili da bi naš brak mogao da opstane. Konkretno, ja sam išao na terapije i pročitao veliki broj knjiga o samopomoći. Radio sam sve ne bih li ponovo stekao poverenje moje supruge. Spuštao bih telefon na sto tako da ona može da vidi ekran - priča Met i dodaje da u potpunosti razume reakcije svoje supruge, te da je sada potpuno otvoren u komunikaciji sa njom.

Ujedno, to je ono što savetuje svim muškarcima koji se nađu u njegovoj situaciji:

- Morate da budete strpljivi, a ne ljuti kad partnerka želi da priča sa vama o prevari koju ste joj priredili. Ne smete da dozvolite da je to ponovo emocionalno slomi.

Met je bio taj koji je zamolio svoju suprugu i majku njihovo četvoro dece da se pomire. Bilo je to, kaže, na Dan zaljubljen 2013. godine.

Čariti sada radi kao savetnik koji pomaže drugim bračnim parovima da prevaziđu izdaju i neverstvo supružnika.

- Bili smo osobe koje su pokušavale da isisaju život jedna iz druge. Sad znamo da je svako od nas odgovoran za bračnu sreću - kaže Čariti i dodaje da je Metova afera sa drugom ženom zapravo ojačala njihov brak.

- Afera je bila nešto najbolje što je moglo da nam se dogodi. Činjenica je da nas je afera razbila na komade, ali isto tako nas dvoje smo bili na toksičnoj, nezdravoj tački sa koje smo se pomerili - poručuje Čariti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hurem 🐠

    23. mart 2023 | 19:37

    Prevari meI nemaNas vise zajedno . Cemu varanje zivotinjski poriv . Ili ili svako sebi Baj 😈

  • BASA

    23. mart 2023 | 14:22

    Svi imamo svakodnevne afere ! Pa šta !

  • jednavestica

    24. mart 2023 | 10:00

    To nikako da shvati supruga mog ljubavnika...da sam im ja najbolja stvar koja im se desila :-))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA