≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta raditi kada vam fali intima? Vanesa nije želela da je suprug dodiruje, a onda su uveli ovo pravilo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je podelila strategiju oživljavanja odnosa na "TikTok-u", objašnjavajući gledaocima da je "namera da se zapravo prekine veza između ljubljenja i intimnog odnosa"

  • 0

Sredinom 2020. godine, na vrhuncu pandemije kovid-19, Vanesa Marin je osetila da nešto u njenom odnosu sa suprugom nije u redu. Kad god bi njen muž Ksander pokušao da je zagrli ili poljubi, ona bi se izmakla i zadrhtala.

- Nisam želela da me dodiruje - rekla je Marin, licencirani psihoterapeut specijalizovan za intimne odnose.

- Bilo je čudno jer na početku veze nismo mogli da držimo ruke dalje jedno od drugog. Onda, nakon godina zajedničkog života i pritiska pandemije, izgubili smo tu bliskost. Bilo je strašno.

Par, koji nema dece i živi u Santa Barbari u Kaliforniji, već mesecima je vreme provodio zajedno u karantinu, te se ona osećala "preplavljeno" samim njegovim prisustvom. Dakle, njih dvoje su smislili plan: svake noći bi otišli u krevet i ljubili se 30 do 60 sekundi - bez namere da idu korak dalje.

Posle samo nekoliko nedelja, Marin je počela da oseća skoro jednaku strast prema Ksanderu kao i kada su se prvi put sreli.

- Postala je to slatka, posebna stvar koju smo radili zajedno - rekla je Marin, koja je nedavno objavila svoju prvu knjigu pod nazivom "Seks razgovori: pet razgovora koji će transformisati vaš ljubavni život".

@vanessaandxander Comment if you want to hear more about what we do in our relationship to to keep intimacy a priority! #forcouples #couplestherapy #relationshiptok #intimacy #grwm #marriedlife ♬ original sound - Vanessa + Xander Marin

Ona je podelila strategiju oživljavanja odnosa na "TikTok-u", objašnjavajući gledaocima da je "namera da se zapravo prekine veza između ljubljenja i intimnog odnosa".

Objava je postala viralna, dobivši preko osam miliona pregleda. Iako sesije ljubljenja nemaju za cilj da dovedu ni do čega više, Marin je rekla da, ako dođe do toga, ovakva predigra to čini boljim.

Za parove koji ne vole da se ljube kao ona i Ksander, Marin predlaže grljenje i držanje za ruke.

Ali, primetila je da ovo neće učiniti čuda u svakoj vezi.

- Ova jedna stvar neće nužno spasiti brak koji je na ivici razvoda - rekla je Marin, koja je u nastavku podelila savete o intimnosti.

Evociranje uspomena

Marin predlaže da se parovi redovno podsećaju svojih značajnih ljubavnih trenutaka.

- Odvojte trenutak da razmislite o jednom od svojih omiljenih intimnih uspomena sa partnerom i podelite to sa njima danas - rekla je Marin i dodala da se to može uraditi licem u lice ili putem poruka. U svakom slučaju, to je lak, razigran način za uspostavljanje intimnosti.

Dnevna intima

Umesto da ostavite intimni odnos za kasno uveče, Marin savetuje parovima da daju prednost intimnosti ranije.

- Posle dugog dana, uđete u krevet i iscrpljeni ste. Imajte odnos rano uveče ili čak tokom dana jer tada imate najviše energije. To je mala promena koja može da napravi iznenađujuće veliku razliku - kaže Marin, a prenosi "NY Post".

Video: Psiholog Snežana Marić: Kako pandemija korona virusa utiče na bračne odnose

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA