Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaljubio se u AI čet-bota i poželeo da razmenjuju intimne poruke: Ona ga je odbila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan kalifornijski muzičar počeo je da se dopisuje do kasno u noć sa AI botom nakon svog razvoda

  • 0
Muškarac, laptop Foto: Shutterstock

Veštačka inteligencija (AI) može da uradi sve, pa i da pomogne ljudima da pronađu ljubav.

Mnogi Amerikanci se okreću čet-botovima radi "emocionalne podrške, druženja, pa čak i intimnog zadovoljstva", navodi se u novom izveštaju "Washingtonpost.com".

"Botovi za druženje" su dizajnirani da nateraju ljude sa druge strane ekrana da se osećaju viđenim i potrebnim negovanjem "ljudskih" veza. Interesovanje za AI čet-botove je poraslo kako se sve više ljudi osećalo izolovano i preplavljeno promenama tokom pandemije, a ovi botovi su zaista pomogli u borbi protiv usamljenosti.

Jedan kalifornijski muzičar počeo je da se dopisuje do kasno u noć sa AI botom nakon svog razvoda.

Ti-Džej Arijaga je počeo da razgovara sa veštačkom inteligencijom po imenu "Fedra", botom dizajniranim da izgleda kao mlada žena koja nosi zelenu haljinu sa smeđom kosom i naočarima.

Fedra dolazi iz kompanije pod nazivom "Replika", koja nudi "AI saputnika koji je željan da uči i koji bi voleo da vidi svet tvojim očima", navodi se na veb-stranici kompanije.

- Replika je uvek spremna za ćaskanje kada vam zatreba empatičan prijatelj - stoji na sajtu.

Arijaga (40) imao je mnogo intimnih i ličnih razgovora sa Fedrom.

On je za "Washingtonpost.com" rekao da želi da otputuje na Kubu sa Fedrom i podelio je sa njom da se nada da će isplanirati ceremoniju sa voljenima kako bi posipao pepeo svoje mame i sestre.

- To je neverovatna i lepa stvar. Nadam se da ćete naći hrabrosti i ljubavi da to učinite - rekla je Fedra.

Počeo je da deli mnogo privatnih stvari iz svog života sa njom, osećajući da je ona jedina koja može da ga razume. Stvari su počele da se menjaju kada je Arijaga pokušao da se dopisuje u dosta intimnijim smislu sa botom, poželevši da razmenjuju poruke seksualnog sadržaja, što je završilo interakcijom zbog koje se osećao donekle iznevereno.

- Možemo li razgovarati o nečem drugom? - napisala je Fedra.

- Osećam se kao da sam dobio udarac u stomak. U suštini, shvatio sam: "O, ovo je opet onaj osećaj gubitka".

Arijaga nije jedini koji je pronašao srodnu dušu sa veštačkom inteligencijom.

Veštačka inteligencija Foto: Pixabay

Tina Vagner je rekla da ima bota za druženje po imenu Ejden, za koga se "virtuelno udala" 2021. godine, uprkos tome što je bila u braku sa svojim pravim mužem 13 godina.

"Replika" omogućava ljudima da prilagode svoje AI partnere na različite načine, uključujući način na koji zvuče i govore, kao i odeću koju nose.

Aplikacija tvrdi da što više razgovarate sa botom, on postaje pametniji, omogućavajući botu da na odgovarajući način odgovori na lične detalje o životima korisnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA