Vreme čitanja: oko 4 min.

8 grešaka tokom zabavljanja koje prave i najpametnije žene

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ljubav je teška igra za igranje! Evo nekih grešaka koje možda pravite.

  • 2
prvi sastanak Foto: Pexels/ vjapratama

Iako rani dani u vezi često prolaze u magli blaženstva i ljubavne opijenosti, mnoge su već na ivici raspada kada stignu do trećeg meseca.

Vremenom, konačno bez "ružičastih naočara" možete da uvidite nedostatke druge osobe, ali i ono u čemu vi grešite. A možda i ne.

U slučaju da ne vidite u čemu grešite, Your Tango je izdvojio najčešće greške koje će tokom veze praviti čak i najpametnije žene.

prvi sastanak, dejt, neprijatnost Mladen Mitrinovic

1. Ne verujete svom početnom utisku

Trenutak kad upoznate nekoga nudi vam najveću jasnoću koju ćete imati, zahvaljujući tome što nemate emocionalnu vezanost ili unapred stvorene ideje. Ako osoba ispred vas odaje vibraciju ili kaže stvari zbog kojih se osećate nelagodno, neophodno je da se toga držite.

Primera radi, poslali ste momku poruku na koju je on odgovorio u "šali" koja pokazuje njegovu neosetljivost prema određenoj grupi ljudi, ili možda na neprikladan način.

Lako je tako nešto gurnuti pod tepih, ali je ovo, u svakom slučaju, loš znak.

2. Ne fokusirate se dovoljno na svoj odnos sa sobom

To je toliko puta rečeno da je postalo pomalo kliše, ali ima puno istine u ideji da morate da volite sebe pre nego što možete da volite bilo koga drugog.

Kada znate (i volite) ko ste i ako vam je udobno da se pridržavate onoga što tražite, manja je verovatnoća da ćete biti uhvaćeni u lepljivu mrežu traženja validacije, što će vas često dovesti do toga da radite stvari koje vam na kraju škode.

Onda nećete morati da dajete svoju ljubav, naklonost, telo i vreme ljudima koji to ne cene, ili da se udaljavate od onoga što zaista želite i zaslužujete samo da biste izbegli da budete sami.

Romantični dejt, ljubavni sastanak Foto: Shutterstock

3. Odbijate da prihvatite da nije svaki sastanak početak veze

Nije sramota što želite da upoznate nekog posebnog i da razbuktate svoje vesele ljubavne vibracije, ali ako idete na svaki sastanak sa očekivanjem da će svaka nova osoba biti "ta jedna", pripremate se za ogromno razočaranje.

Razmislite o tome racionalno na trenutak: kako starimo i postaje nam jasnije ko smo i šta želimo, prirodno je da ćemo biti selektivniji oko toga sa kim ćemo izabrati da provodimo vreme.

Umesto da vršite takvu vrstu pritiska na sebe (i na sam sastanak), očekujte ono što ćete garantovano dobiti od toga - priliku da upoznate nekog novog i iskustvo. To je to (za sada).

4. Ne postavljate teška pitanja unapred

Naravno, želite da vam bude lepo i da se dobro provedete na prvom sastanku, ali takođe bi trebalo da se osećate komotno i da preispitujete komentare i signale koje šalje osoba sa kojom ste izašli, kako biste procenili mogućnost veze na duge staze.

Ako muškarac kaže da je upravo izašao iz braka ili nije siguran da želi decu, a vi želite da upoznate svog budućeg muža i da zasnujete porodicu, sasvim je u redu da ga zamolite da vam pojasni šta zapravo želi.

Takođe je veoma bitno da budete iskreni o tome gde ste vi trenutno u životu. Nikada nije gubljenje vremena ako upoznate nekoga novog, ali zabavljanje sa pogrešnom osobom šest do osam meseci samo vas sprečava da budete sa pravom.

ljubavni sastanak, momak, devojka, vino, restoran, ljubav, veza Foto: Freepik/Racool_studio

5. Ostajete u odnosima koje ne vode nikuda — i to postaje ciklus

Da li vam zvuči poznato: stalne "poruke" i "druženje" sa osobom koja vam je jasno dala do znanja da nikada neće da se zabavlja sa vama. Problem nije deo "zabavljanja", već činjenica da vam je prijatno da budete u društvu koje vam zapravo odvlači pažnju i sprečava vas da izlazite sa nekim ko bi zaista želeo da bude sa vama.

6. Ne postavljate granice

Granice ne znače da ćete da "učite" ljude kako da se ophode prema vama, ali možete jasno da pokažete drugima šta tačno želite, a šta ne. Ako neko pređe granicu, vaš posao je da ga o tome i obavestite.

Ako nalazite izgovore za tuđe loše ponašanje, to je loš potez koji će samo dovesti do više istog lošeg ponašanja. Da li je to ono što želite? Ako ne, vi (i samo vi) možete stati na put tome.

ljubavni sastanak, dejt, kafa Shutterstock

7. Puštate da vas zaslepi vaša fantazija

Upoznaćete "najlepšeg" i "najšarmantnijeg" čoveka, "sve što ste ikada želeli", i upuštate se u fantaziju o vašoj vezi mnogo pre nego što zapravo dozvolite sebi da primetite da se njegove reči baš i ne podudaraju sa njegovim postupcima.

Tako je lako zaljubiti se u ideju same ljubavi, zaboravljajući da je potrebno mnogo više od hemije, privlačnosti i želje da biste imali pravu i trajnu vezu.

Prvo se uverite da su vam vrednosti u skladu, da gledate u istom pravcu i da su leptirići u stomaku tu zbog ljubavi, a ne zbog straha i anksioznosti.

8. Stavljate svoj život na čekanje zbog mogućnosti veze

Svakoj ženi treba reći da ne stavlja svoj život "na čekanje" dok ne bude u vezi.

Slobodno otvorite širom oči i tražite različite načine da upoznate pravu osobu, ali pored toga, obavezno se družite i sa prijateljima i radite sve one stvari koje vam donose radost.

Na kraju krajeva, nema ničeg privlačnijeg od srećne žene koja voli svoj život i otvorena je da ga podeli sa nekim ko zaslužuje da bude u njemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. april 2023 | 03:06

    Ovo su sve uputstva i saveti kako da ostanemo same.

  • Mile

    26. april 2023 | 03:07

    I deveta najbitnija žene nemojte mu Prat noge na prvom sastanku. Onda će vam to tražit uvek. Samo mu recte nek ti mama Pere noge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA