Vreme čitanja: oko 1 min.

Bračna terapeutkinja otkriva mit o "pravoj ljubavi" na koji bi trebalo da zaboravite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njenim rečima, ovaj mit je nerazuman i nerealan

  • 0
Dan zaljubljenih Foto: Shutterstock

Skoro svaka osoba u emotivnu vezu ulazi sa određenim uverenjima kako bi ona trebalo da izgleda, kako bi partner trebalo da se ophodi prema njoj i kako bi mi trebalo da se oseća u vezi.

Ova uverenja određuju naše ponašanje u vezi i samim tim utiču na to kakav će naš odnos sa partnerom biti kao i na ishod emotivne veze. 

Međutim, pored ovoga, postoji još jedna stvar koji mnogi očekuju da od partnera, a to je da on zna sve unapred, pa čak i ono što nismo izgovorili.

Bračna terapeutkinja Maria Sosa otkrila je za MBG zašto su ova uverenja i razmišljanja štetna za vezu.

- Mnogi misle da će dobar partner i prava ljubav instinktivno znati šta želite i kako se osećate - započinje priču bračna terapeutkinja.

Kako kaže, normalno je da se osetite lepo kada partner uradi nešto na svoju ruku i oseti da se danas ne osećate dobro, ali razmišljanje da on uvek treba da zna šta je vama je ravno tome da vam neko čita misli.

- Bez obzira na to koliko vas partner voli, očekivati ​​da tačno u svakom trenutku zna šta osećate i želite nije razumni ni realno. Ovo razmišljanje vas samo može dovesti do razočaranja i lutnje - objašnjava ona.

Prema njenim rečima, umesto da očekujete da vam partner doslovno čita misli, pokušajte da imate otvorenu komunikaciju gde ćete jednom drugom pričati sve.

- Ako vam je stalo da vas partner iznenadi na rođendan, vi mu recite koliko su vam rođendani važni i koliko volite poklone. Ukoliko ste tužni što vam satima ne odgovara na poruke, podelite svoja osećanja i recite da se osećate zapostavljeno. Sve je u komunikaciji - zaključuje bračna terapeutkinja Maria Sosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA