Vreme čitanja: oko 2 min.

Venčanja u svemiru: Liste čekanja popunjene do kraja 2024, a cena po osobi je vrtoglava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li biste izdvojili 125.000 dolara za "vanzemaljski" doživljaj?

  • 2
Svemir, ljubav Foto: Shutterstock

Ako pomisao na venčanje na Zemlji zvuči pomalo dosadno, kompanija za svemirska putovanja želi da vam pruži priliku da se nađete u mestu koje gleda dole na treću stenu od sunca.

Kompanija, nazvana "Space Perspective", nudi parovima nezaboravan način da izgovore sudbonosno "da". Parovi odlaze u orbitu pomoću balona sa neutralnim ugljenikom sa ogromnim prozorima kako bi maksimalno iskoristili vrhunski pogled na planetu Zemlju.

Prema rečima Džejn Pojnter, suosnivačice svemirske perspektive, lista čekanja za venčanje među zvezdama već je dosta duga.

- Već smo imali ljude koji žele da budu prvi bračni par venčan u svemiru, pa ćemo videti ko će biti prvi - rekla je ona.

Kompanija vas uverava da letelica Neptun nudi nežno iskustvo za mladence.

Neptun će podići ljude sa zemlje brzinom od 19 km/h, čineći svemirski let u suštini bezbednim za svakoga ko može da leti avionom za Zemlju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Northrop & Johnson | Yacht Sales | Yacht Charter (@northropandjohnson)

Prema veb-stranici, svemirski brod Neptun je lansiran u svemir pomoću svemirskog balona kompanije i pokreće ga obnovljivi vodonik - bez raketa i bez pridruženog ugljičnog otiska.

Ti baloni nose kapsule Neptuna, u koje parovi mogu sedeti i upijati lepotu Zemlje odozgo.

- Za razliku od svih drugih svemirskih letelica u kojima se odeljak sa posadom u toku leta odvaja od jednog sistema leta i prebacuje na drugi sistem leta, kapsula svemirskog broda Neptun ostaje pričvršćena za svemirski balon tokom celog leta od poletanja do spuštanja, stvarajući neprimetno bezbedan i nežan let - objasnila je Džejn.

Na sajtu se navodi da je tehnologija koju svemirska letelica koristi već "dokazana", jer su je decenijama koristili NASA timovi i druge vladine agencije za "podizanje istraživačkih teleskopa i drugih teških, osetljivih instrumenata".

"Space Perspective" su osnovala dva bivša člana posade Biosfere 2, naučnoistraživačkog objekta o Zemljinom sistemu koji se nalazi u Arizoni, a koji je prvobitno bio izgrađen da istraži potencijal zatvorenih ekoloških sistema u podršci ljudskom životu tokom misija u svemir.

Vinsent Bačet, vodeći i razvojni inženjer "Space Perspective", dodao je da će Neptunovi prozori biti "najveći prozori koji su odleteli u svemir".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Space Perspective (@thespaceperspective)

Koristeći hiperotporne materijale i poseban premaz protiv UV zračenja, suosnivač i ko-izvršni direktor "Space Perspective" Tejber Mekalum nazvao ih je "ključnim delom iskustva".

Parovi koji žele da dožive jedinstvenu destinaciju za venčanje mogu se pridružiti listi čekanja na veb- stranici "Space Perspective" za kraj 2024. godine. Međutim, možda će morati da ponovo razmisle o budžetu za venčanje - cene počinju od 125.000 dolara po mestu, piše "Post".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA