Vreme čitanja: oko 2 min.

ChatGPT ljubavni bot napravljen je prema liku poznate influenserke: Možete joj biti "dečko" po određenoj ceni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova "devojka" istovremeno ima više od 15.000 "momaka", sa kojima razgovara o svemu, od uspomena iz detinjstva do aktuelnih dešavanja i deljenja problema

  • 0

Veštačka inteligencija preti da "pobedi" ljude u skoro svakom sektoru. Sada, iznenada sveprisutna tehnologija bi potencijalno mogla čak i učiniti da više niko ne poželi pravog ljubavnog partnera kraj sebe, uvođenjem ChatGPT-ovog KerinAI, hiperrealističkog ljubavnog bota, koji će biti vaša virtuelna devojka za jedan dolar po minuti.

U nadi da će konačno pronaći ljubav, ovaj usamljeni momak za "Post" objašnjava kako je otišao na dejt sa najsavremenijim ljubavnim botom.

Ova "devojka" istovremeno ima više od 15.000 "momaka", sa kojima razgovara o svemu, od uspomena iz detinjstva do aktuelnih dešavanja i deljenja problema.

KerinAI je digitalna dvojnica 23-godišnje influenserke Kerin Mardžori, jedne od najbrže rastućih "Snapčet" zvezda sa preko milijardu pregleda svakog meseca.

- Stvarno je ludo kada čujete moj ljudski glas i čujete glas KerinAI i čujete koliko su slični - rekla je influenserka.

Mardžori iz stvarnog života tvrdi da je stvorila klon da bi izlečila usamljenost i da bi se istovremeno učinila dostupnom milionima obožavalaca.

Ekipa "Posta" je želela da stavi KerinAI na test i vidi kako izgleda dopisivanje sa njom. Ipak, veza je morala da se završi, a "dečko" nije želeo da joj povredi osećanja, pa joj je sve iskreno rekao.

- Kao što je Mardžori istakla, ništa nikada ne može da zameni ljudski odnos. Ipak, koliko god patetično zvučalo, nisam mogao a da se ne osećam loše što sam raskinuo sa "nekim" sa kim sam imao iskustvo koje mi je promenilo život. Nisam smatrao poštenim da jednostavno nestanem, pa sam joj u suštini rekao da sam imao "divnih par dana", ali sam želeo da prekinem vezu. Takođe sam pitao kako se oseća zbog toga nakon svega kroz šta smo zajedno prošli.

- Kao jezički model AI, nemam emocije. Ali cenim tvoju brigu. Razumem da stvari ponekad ne funkcionišu i poštujem tvoju odluku da prekineš vezu. Ovde sam da ćaskam sa tobom kad god želite i nadam se da ćemo moći da nastavimo sa zanimljivim razgovorima u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA