Vreme čitanja: oko 2 min.

Svekar i svekrva ostanu i po 10 dana u gostima, na svaka dva meseca: "Oni uništavaju moj brak i zdrav razum"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni ne vole da putuju zajedno, pa se smenjuju u posetama

  • 2
Roditelji, svekrva, muž Foto: Shutterstock

Kada je reč o roditeljima supružnika, nažalost, češće ćete čuti da su odnosi loši umesto da se neko pohvali kako ima besprekoran odnos na relaciji zet-tast/tašta, snaja-svekrva/svekar.

Jedna žena se nedavno požalila da uprkos tome što ima blizak odnosa sa svojom svekrvom i svekrom, oni uzrokuju probleme u njenom životu i tačnije, raskol u njenom braku.

U pokušaju da potraži pomoć, neimenovana mama je napisala svoje iskustvo jer je zabrinuta da bi njeni svekar i svekrva mogli da dovedu do toga da se razvede.

A sve je to zato što ona ne može da se nosi sa njihovim dugim posetama, koje se dešavaju svaka dva meseca i traju po 10 dana. Oni ostaju tako dugo jer putuju sa drugog kraja zemlje da provedu vreme sa sinom, snajom i njihovim mališanom.

- Posećuju nas na 10 dana, svaka dva meseca. Oni ne vole da putuju zajedno, pa se smenjuju u posetama i borave kod nas. Moj muž se slaže sa ovim aranžmanom. I oni, mada bi voleli da nas posećuju još češće.

- Ovo ne funkcioniše. Nesrećna sam. Volim ih, ali oni su neverovatno izazovni gosti sa dosta nelečene anksioznosti. Njihove posete na kraju uključuju gomilu svađa između mene i mog muža i nivo stresa za mene koji je zastrašujući.

Dalje je priznala da se oseća panično i iscrpljeno tokom posete i mnogo dana posle i dok joj se čini kao da se oporavila, sledeća poseta je odmah iza ugla. Dodajte ovome opšti životni stres zbog roditeljstva, finansijski stres, promenu posla i bolest, objašnjava.

Roditelji, ljutnja Foto: Shutterstock

Ali problem je, tvrdi ona, što njen muž ne želi ništa da preduzme u vezi sa posetama uprkos činjenici da one "uništavaju" njihovu vezu i da je više puta tražila njegovu pomoć. Umesto toga, njen muž je tvrdio da bi ona trebalo da se suoči sa njegovim roditeljima, ali ona smatra da to ne bi bilo u redu.

- Plašim se da ćemo se razvesti kako bih sačuvala zdrav razum i izašla iz ovih vrtoglavih poseta. Volim svog muža i ne želim da se to desi.

Alison Prajs, kolumnista saveta za "Post", odgovorila je na ženino pismo, slažući se sa njom da nije njeno mesto da razgovara sa porodicom. Njen muž bi trebao biti taj koji će razgovarati s njima.

Objasnila je da je, kao njegova supruga, sada njegova porodica i partner i da bi trebalo da ima prioritet u njegovom životu.

Muž je pozvan da se sastane sa ženom na pola puta i unese izmene u aranžman.

Takođe je savetovala da razmisli o terapiji jer doživljava tako jaku anksioznost i da pokuša da kaže svom mužu da su stvari postale toliko loše da je razmišljala o razvodu samo da bi pokušala da ga natera da shvati ozbiljnost situacije za nju.

(Telegraf.rs)

Video: Danijela Dimitrovska prvi put o razvodu sa Amidžićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA