Vreme čitanja: oko 1 min.

4 namirnice koje povećavaju libido: Sve su pristupačne i ukusne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz male promene možete doći do potpunog zadovoljstva

  • 2
zaljubljeni par, ljubav Foto:Shutterstock

Kao posledica viška ili nedostatka određenih materija u mozgu, naš libido varira od visokog do vrlo niskog. Međutim, stručnjaci savetuju uzimanje određenih namirnica mogu da povećaju vaš libido.

Stručnjaci Klinike Mejo u Americi otkrili su da visok nivo estrogena može u potpunosti smanjiti želju za odnosima kod muškaraca, ali i umanjiti žensku sposobnost za postizanja orgazma.

Međutim, uz malu promenu jelovnika, možete vratiti želju za intimnim odnosima.

1. Celer

Iako celer ne zvuči kao najuzbudljivija hrana koja može povećati libido, ipak je tako. Brojna istraživanja otkrivaju da jedenje celera zapravo povećava nivo feromona u znoju muškaraca.

- To će svakog muškarca učiniti privlačnijim ženama. Takođe, celer je pun vitamina C, kalijuma, folne kiseline, vlakana i kalcijuma - kaže nutricionista Amanda Ursel.

2. Bademi

Još od antičke civilizacije bademi su smatrani jakim afrodizijakom. Ovi “erotski orasi”, kako su nekada nazivani, sadrže magnezijum i vitamin E, koji povećavaju želju za odnosima i izdržljivost.

3. Čokolada

Čokolada je već dugo poznata kao jedan od najslađih načina da podignete raspoloženje. Čokolada utiče na rad mozga, i proizvodi enzime koji su isti oni koji se prirodno oslobađaju tokom intimnog odnosa.

- Stres utiče na libido tako što podiže nivo hormona kortizola. Povišen nivo kortizola sužava arterije i ograničava protok krvi u telo. Odabir namirnica s antistresnim svojstvima izvrstan je način za poboljšanje seksualnog života, a čokolada je sjajna za to - kaže Ženet Džekson.


4. Lubenica

Lubenica može da pomogne cirkulaciju, što poboljšava protok krvi. Lubenice su takođe dobar izvor antioksidanata, čime će se poboljšati opšte zdravlje i blagostanje.

- Ako vam nedostaje vitamina B12, verovatno ćete se osećati umorno i iscrpljeno, a tada je mala šansa da će vam biti do odnosa. Lubenica je sjajan izvor B12. Sadrži i likopen, koji deluje protuupalno - kaže Džekson, a prenosi "TheSun".

(Telegraf.rs)

Video: Astro afrodizijak: Otkrijte šta koga uzbuđuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA