• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako prepoznati raskid na pomolu? Znaci koji odaju da partner želi da vas napusti

, Telegraf

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pravu sliku odaje ponašanje partnera

  • 1
Sumnja, laž, prevara, svađa, tuga

Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi dolaze na terapiju kada osete da se njihov partner postepeno, ali progresivno "hladi".

Tada govore stvari kao što su :"Više se ne osećam željenom od svog partnera, u našoj vezi jedva da je ostalo naklonosti", "Moj partner ne obraća pažnju na mene niti se trudi, da li je to kraj?", "Moj partner je tako zatvoren u poslednje vreme, osećam veliku distancu".

Ukoliko rezonujete sa gore navedenim primerima i osećate uznemirujuću eroziju u vašoj vezi, to može biti pokazatelj da vas partner "tiho napušta".

Pojednostavljeno, "tiho odbacivanje" je stanje kada vam deluje kao da živite sa nezainteresovanim cimerom: ne možete da izvučete nikakvu radost iz toga što ste zajedno već samo koegzistirate.

No, ovakakvo ponašanje je sebično; umesto da zauzme zdrav pristup i da se direktno suoči sa slomom, vaš partner pribegava da ostane u vezi bez aktivnog angažmana, možda nadajući se da ćete vi inicirati raskid jer oni nisu u stanju.

1. Smanjeno izražavanje emocija

Ukoliko se partner kontinuirano oglušava na vaše porebe, želje i zahteve, to je jedan od glavnih pokazatelja da nešto nije u redu.

Ako se sve češće osećate odbačeno, zbunjeno i usamljeno umesto voljeno - znajte da je to indikator kraja.

2. Izbegavanje konflikta

Konflikti su prirodni deo svakog međuljudskog odnosa, a rešavanje istih - ključ uspeha.

Ukoliko se vaš partner povlači u sebe i odbija da učestvuje u konfliktu koji bi trebao da donese rešenje, to je pokazatelj "tihog bega" - prenosi "Forbes".

Oni se na podsvesnom nivou nadaju da će isti taj konflikt biti inicijalna kapisla razlaza, zato i ne žele da ga reše.

3. Nedostatak intime i truda

Ovo se ne odnosi samo na spavaću sobu. Naime, iako je nedostatak fizičkog dodira jasan pokazatelj popuštanja naklonosti u vezi, ne smemo zanemariti emotivnu intimu koja je podjednako važna.

Par, svađa, zabrinutost

Foto: Shutterstock

Ona se sastoji od zajedničkih aktivnosti: ukoliko više radite vaše omiljene aktivnosti zajedno, poput gledanja filmova ili odlaska u šetnju, znajte da nešto nije u redu.

Takođe, kada primetite drastičan pad truda od strane vašeg partnera - vreme je za uzbunu.

4. Pojačan fokus na sopstvene želje

Vezu čini dvoje, te iako je poželjno da svako ima svoj život, obratite pažnju da li vaš partner u poslednje vreme prioritizuje svoje ciljeve, ne pitajući vas za mišljenje o istim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA