Vreme čitanja: oko 3 min.

Ako stvarno volite nekog, znaćete odgovor na ova 3 pitanja

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ako možete da odgovorite na ova pitanja, vaša ljubav je večna

  • 3
ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Pexels

Da li ste se ikada pitali kako da znate da li ste u ljubavi koja vodi do dugoročne, emocionalno ispunjene veze ili ne?

Tačnije, da li ste samo zaljubljeni u svog partnera ili volite nekoga na način koji će trajati?

U takvim situacijama, zar ne bi bilo mnogo lakše da imate metode da prepoznate isprobane i prave znake dugotrajne ljubavi?

ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: PexelsK
Kako piše Your Tango, ovo su tri najveće stvari koje treba da tražite da biste napravili razliku između toga da ste zaljubljeni i da li zaista volite nekoga. Ako nekoga zaista volite, znaćete odgovor na sledeća pitanja.

1. Da li želite svog partnera? Ili želite ono što je apsolutno najbolje za njega?

Kada ste zaljubljeni u nekoga, udaraju vas hemijski procesi talas za talasom i izazivaju vrtoglavu zavisnost, pa se ponekad osećate kao da zavisite od partnerovog prisustva da biste se osećali srećno. Ta reakcija izaziva kod vas želju da budete u blizini voljene osobe što je više moguće.

Međutim, kada nekoga zaista volite, u vama postoji neodoljiv osećaj da želite ono što je apsolutno najbolje za njega. Ta želja postaje deo vaše lične misije da pomognete svom partneru da raste i da se proširi do najvećih mogućih granica onoga što jeste. Za to navijate izdaleka čak i ako niste u vezi sa njim.

Prava ljubav je želeti apsolutno najbolje za nekoga, čak i ako je ono što je najbolje za njega da ne bude u vezi sa vama. Prava ljubav želi da uzdigne, a ne da opterećuje, jer je nesebična.

Ako se tako osećate i ponašate, onda postoje velike šanse da gajite čistu, autentičnu ljubav prema toj osobi. A ako ste dovoljno srećni da i ta osoba želi da bude sa vama, onda ste pronašli nešto lepo i dugotrajno.

2. Da li vaša ljubav polako raste ili polako nestaje s vremenom?

Istraživanja su pokazala da tokom šestogodišnjeg perioda, "strasna ljubav" raste svega prvih šest do 12 meseci veze, a da zatim veoma brzo nestaje, dok "ljubav saputnika" samo raste s vremenom.

Autor teksta je pisao o vrstama ljubavi koje je nazvao "palidrvca" i "ugalj".

Ako vam se čini da se ljubav razvija preko noći (ili u jednom trenutku, tj. ljubav na prvi pogled), onda je to često znak da su se pokrenule naše nesvesne emocionalne rane i da prepoznajemo svoju zajedničku disfunkciju u drugoj osobi. Iako ovi odnosi mogu da budu duboko lekoviti, često su kratkotrajni i služe kao katalizator za naš emocionalni rast i razvoj. Takve veze su veze brzog sagorevanja.

Sa druge strane, ljubavi koja se zagreva kao ugalj za roštilj potrebno je mnogo više vremena da dođe do tačke sagorevanja, a i kada se toplota kultiviše, ima mnogo otporniju snagu i oslobađa toplotu koja traje daleko duže.

3. Da li vas zaljubljenost drži i posle hemijske faze? 

Jednostavno rečeno, vaša osećanja zaljubljenosti se ili završavaju ili se ne završavaju. Da biste imali dugoročnu vezu, vi i vaš partner morate da imate fizičku, emocionalnu i intelektualnu kompatibilnost.

Ako imate jedan ili dva od tri odgovora, vaše intimno partnerstvo će uvek delovati kao da nešto nedostaje ili da se ne ispunjava. Dakle, ako otkrijete da vaša ljubavna osećanja brzo nestaju nakon što ste završili drugi kraj početne faze zaljubljenosti, onda ste verovatno bili samo "zaljubljeni".

Ali ako osećate utemeljeniju, otporniju vrstu ljubavi prema partneru, koja je uvek prisutna, bez obzira na to da li se svađate ili ne, onda je verovatnije da ga zaista volite.

Prvih nekoliko meseci nova veza može da vas okrene naglavačke, da ne znate šta vas je snašlo. Jednom kada se faza zaljubljenosti završi, jasnijim očima možete da vidite da li želite ili ne da nastavite u vezi. A u tome može da vam pomogne samo - vaše srce. Ono će zauvek biti glavni stručnjak za odluku koju treba da donesete.

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vicentije

    14. jun 2023 | 04:30

    Ovo je dobra studija, retko kad ovako dobru analiktiku nađem u novinama.

  • Sara

    19. jun 2023 | 09:06

    Odlicna analiza, puno srece svima da nadju i prepoznaju ovakvu ljubav.

  • Tatjana

    18. jun 2023 | 06:30

    Po ovome, apsolutno volim VV!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA