Vreme čitanja: oko 3 min.

7 znakova da vas simpatija koristi za emocionalnu podršku i da ne želi vezu sa vama

Vreme čitanja: oko 3 min.

Umesto da budete opsednuti time kako da ga osvojite, možda je vreme da zauzmete potpuno novi pristup ljubavi i zabavljanju

  • 1
Muškarac i žena, prijatelji Foto: Shutterstock

Polažete velike nade u svoju novu simpatiju, provodite sate na telefonu i imate toliko toga zajedničkog, ali vam se čini da veza ne ide nikuda.

Konsultujete se sa svojim prijateljima kako biste zajedno dešifrovali šta zaista znače njegovi postupci, međutim, vrlo je verovatno da ste već prebačeni u kategoriju "neromantičnog drugara", i da ste postali njegova emocionalna podrška.

Vaša simpatija voli da provodi vreme sa vama, ali ne pokušava da vas poljubi, drži za ruku, ili flertuje. Umesto da budete opsednuti time kako da ga osvojite, možda je vreme da zauzmete potpuno novi pristup ljubavi i zabavljanju.

Žena, muškarac, dejt Foto: Shutterstock

Ono što prvo morate da znate, kako prenosi Your Tango, je da prepoznate znakove kada "jurite" za fantazijom koja se neće ostvariti. Ako je većina od sledećeg sedam stavki istinita, bolje je da se suočite sa tim da vas osoba koju želite koristi za emocionalnu podršku.

1. Pogodni ste

Da li odmah odgovarate kada vam pošalje poruku? Da li vas pita u poslednjem trenutku da mu se pridružite, jer ima "kartu viška"?

Možda vas vidi kao zgodnu opciju za druženje, ali nije zainteresovan za romantičnu vezu. Ako stalno završavate kao njegov "plus jedan" u poslednjem trenutku, definitivno ste samo prijatelji.

2. Dugi razgovori, ali bez sastanaka

Isto važi i za duge telefonske razgovore koji vas nikad nisu doveli do pravog ljubavnog sastanka. Možda vas koristi kao besplatnog terapeuta sa kojim može da razgovara o raznim pitanjima iz svog života, ali ne mora da plati za tu privilegiju.

Dugi iskreni razgovori mogu da izgledaju kao da gradite emocionalnu intimnost, ali ako on ne pokuša da vas vidi lično, definitivno nije zainteresovan za ništa više od razgovora. Osim toga, razgovor je jeftin — ako želi vezu sa vama, poželeće i da vas izvede na sastanak, pa obratite pažnju na njegove postupke.

3. Kaže vam da ste mu kao sestra

Ako vam kaže: "Kao sestra si mi", "Ne mogu da verujem da nemaš dečka" ili „Ne želim da narušim naše prijateljstvo,“ onda ste definitivno u prijateljskoj zoni. Ove ne tako suptilne izjave treba uzeti kao nominalnu vrednost. On vam bukvalno govori da ne vidi romansu u budućnosti sa vama.

mensplejning  muškarac i žena Foto: Shutterstock

4. Traži vaš savet

Muškarac koji je romantično zainteresovan za vas neće od vas tražiti savet. Umesto toga, želeće da vas impresionira. On može da ceni vaše mišljenje, čak i poštuje, ali ako ne pokušava da bude vaš heroj i umesto toga želi vašu pomoć, vi ste u zoni prijatelja.

5. Očekuje da ga tešite

Ako deli svoje frustracije i traži rame za plakanje, on ne traži vezu. Umesto toga, vaša simpatija želi prijatelja kome može da se obrati kada se oseća loše.

To što ste njegova osoba za emocionalnu podršku nikada ga neće naterati da poželi da vam se udvara i da vas smatra svojim partnerom.

6. Uvek priča o svojoj bivšoj

Momak koji stalno priča o svojoj bivšoj devojci i deli sve detalje njihovog neurednog raskida nikako vas ne vidi kao potencijalnog romantičnog partnera. Ugodno mu je da "provetri" svoju prošlost i traži nekoga ko će mu pomoći da se oseća bolje. Suočite se sa tim - taj tip jednostavno nije emocionalno dostupan čak i ako mu se sviđate na "pravi" način.

7. Njegove namere su nejasne

Muškarac koji želi vezu od vas će i da traži vezu. Neće održavati stvari nejasnim i neobaveznim. Ako to radi, u tom slučaju ili ostavlja otvorene mogućnosti za sebe, čekajući da se pojavi nešto bolje, ili, jednostavno još nije emocionalno spreman da se smiri.

Ako sada popunjavate njegov prostor za druženje, on vas nikada neće videti kao romantičnog partnera čak ni kada bude je spreman. Odlepršaće dalje!

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA