Vreme čitanja: oko 2 min.

Stručnjaci tvrde da ovih 5 znakova ukazuju na to da partner manipuliše vama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li ih prepoznajte kod svog izabranika?

  • 0
Manipulacija Foto: Shutterstock

Iako želimo da naše veze izdrže test vremena, ne možemo manipulisati nama dragim osobama da ostanu s nama ili da se ponašaju drugačije. Međutim, to ne znači da neki ljudi to neće pokušati da urade.

Nije uvek lako reći da vaš partner radi protiv vas zbog sopstvenih želja i potreba, posebno zato što često neće prezati ni pred čim kako bi vas uverio da ima samo dobre namere, zbog čega ćete u tom procesu sumnjati u sebe.

Razgovarajući s terapeutima, "Best Life" je dobio uvid u "crvene zastavice" na koje bi trebalo da obratite pažnju i koje pokazuju da imate posla s manipulatorom.

1. Pokušavaju da vas posrame zbog različitih stvari

- Ako ustanovite da vas partner uvek posramljuje zbog nekog vašeg ponašanja, to bi mogao da bude znak da pokušava da vas kontroliše - tvrdi Dženifer Kelman, porodična terapeutkinja za odnose.

2. Upoređuju vas s drugima

Stalno upoređivanje takođe je znak upozorenja.

- Mnogi manipulativni partneri upoređivaće vas sa drugim ljudima, čak i njihovim bivšima. To često rade kako bi pokušali da vas navedu da se osećate kao da niste dorasli ili kako bi pokušali da vas nateraju da radite više kako biste im pružili nešto što žele - kaže Kejti Gilis, licencirana psihoterapeutkinja.

Žena, manipulacija Foto: Shutterstock

3. Oni uvek moraju da znaju šta radite

Svi želimo da se osećamo kao da smo deo partnerovog života, a to može uključivati ​​i postavljanje pitanja o njihovom danu. Ali, postoji jasna razlika između toga i kontrolišućeg ponašanja.

- Kada vaš partner želi da zna neverovatne detalje o tome gde idete i s kim ste i postane uzrujan jer nema te informacije ili čak ide toliko daleko da vam govori šta smete ili ne smete da uradite, to je oblik manipulacije - kaže dr Lisi Loules, klinička psihoterapeutkinja.

4. Za sve krive druge

Iako nikome nikada nije lako da prizna ono što je pogrešio, trebalo bi da budete oprezni ako vaš partner uvek pokušava da prebaci krivicu na druge.

- Ovo takođe pokazuje odbijanje s njihove strane da preuzmu odgovornost za bilo šta. Lakše je lagati ili okrivljavati nego preuzeti odgovornost - smatra Kelman.

5. Uvlače ljude u vaše rasprave

Kada neko uvlači druge u raspravu, to znači da pokušava da ih pridobije na svoju stranu kako bi dokazao da je u pravu - zaključuje Dženifer Kelman.

(Telegraf.rs)

Video: Nada i Dragoljub pokazali kako se voli u desetoj deceniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA