Vreme čitanja: oko 4 min.

4 suptilna načina da se emotivno povežete sa muškarcem

Vreme čitanja: oko 4 min.

Stvaranje duboke, emocionalne veze sa njim ne mora da bude teško

  • 0
ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Pexels

Emocionalna intimnost je glavna komponenta svake koja je dugoročne veze .

Fizička privlačnost nije ono što će održati vezu ili brak, već znanje kako da stvorite duboku transcendentnu emocionalnu vezu sa svojim partnerom.

Mudre žene stoga imaju nešto mnogo značajnije od zategnutog tela i besprekorne kože - one imaju godine srećnih bračnih uspomena, koje su poboljšale njihovu sposobnost da imaju zdrav odnos i da sa partnerima dele emocionalnu ispunjenost.

ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Pexels

Stoga, prema pisanju portala "Your Tango", ovo su četiri načina kako možete da stvorite tu duboku emocionalnu vezu sa vašim partnerom.

1. Otvorite se 

Vaš partner mora da se oseća prijatno kada vam se poverava. U svetu u kome većina muškaraca oseća da moraju da budu snažni i grubi samo da bi preživeli dan na poslu ili veče sa momcima, zaista im treba mesto gde mogu da budu ranjivi.

Kao žena, vi ste ta koja stvara prostor za njega da bude ranjiv. Trebalo bi da mu napravite mesto da skine svoju "mušku masku" i bude ono što jeste.

Svi znamo da muškarci nisu poput žena voljni dugo da pričaju o svojim problemima i razmišljaju o svojim osećanjima, ali im je potreban ventil za njihov nagomilani stres i negativna osećanja. Žena koja zna da stvori emocionalni put je neophodna za sreću i psihičko zdravlje muškarca.

To možete da učinite u dva koraka. Prvo, rizikujete sopstvenu ranjivost sa njim i podelite svoja osećanja, tajne, strahove. I drugo, dozvolite mu da vas uteši u takvim trenucima i bude vaš heroj. Prepustite se njegovim zagrljajima, poljupcima i umirujućim rečima.

ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Pexels

Jednom kada počnete da mu otkrivate svoje strepnje, i on će početi da se otvara o svojim osećanjima, strahovima, tajnama, potrebama i još mnogo toga. Pusti ga. Ne pokušavajte da rešite njegove probleme tako što ćete se ponašati kao njegov terapeut i ne slušajte ga "na pola uha" jer imate druga posla. Budite pažljivi da se oseća bezbedno i saslušano u vašem prisustvu.

2. Nikada se ne svađajte "prljavo"

Jednom kada se vaš partner otvori i podeli svoje emocije i misli sa vama, ne budite kao većina žena koje u trenucima žestoke rasprave ta saznanja koristi da ih baci nazad u lica svojim muškarcima. Žene često, kada im "padne roletna", samo žele da pobede u svađi i zaborave da se i tuđa osećanja računaju.

Ako želite da vaš muškarac čuje vaša osećanja, vidi vašu povređenost i razume vaš bol, razgovarajte s njim kao da je neko koga čujete, vidite i razumete. Ovo će stvoriti emocionalnu vezu i  snažnu emocionalnu intimnost sa njim.

Shvatiće da ste u stanju da ga poštujete kao osobu i njegova osećanja, uprkos sopstvenim negativnim osećanjima. On će tada početi da radi isto za vas.

Tako rade zdravi muškarci. Ako možete da mu prenesete svoja osećanja prema njemu u bezbednom okruženju koje poziva na bliskost i pozitivne promene, on će se izlomiti pokušavajući da ispoštuje vaša osećanja i želje, čak i ako mora da se žrtvuje za vašu sreću. On zaista želi da se pobrine za vaše emocionalne potrebe.

3. Pokažite partneru koliko ga volite

Neke žene su prirodno otvorene sa svojom fizičkom naklonošću. One dodiruju i miluju svog partnera sa ljubavlju.

ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Freepik

Ljubavni dodiri smiruju čoveka i pozivaju ga na vezu. Dodiri koji nisu milovanja, već više uzimaju njihovu energiju, nisu pažljivi dodiri i odguruju muškarce. Primera radi, suprug vas zagrli, a vi se povučete umesto da utonete u duboku fizičku bliskosts sa njim.

Još važnije od dodirivanja je primanje njegovog dodira.

Ponekad je ovo lako uraditi, a ponekad je teško. Ako ste ljuti na njega, nemojte da se pretvarate da se topite od njegovog dodira, ali nemojte ni da se trzate kao da ste doživeli radijaciju. Ako ste ljuti i povređeni, recite da ne želite da vas dodiruje, dajte mu razlog zašto i pustite ga da se povuče. Ako se odmah ne povuče, morate biti čvrsti i odbiti ga snažnije.

4. Budite razigrani

Biti istinski razigran zahteva da čovek oseća zaista srećno u svom životu. Stoga, morate da počnete da gajite pozitivan odnos pun ljubavi sa sobom. Trebalo bi da volite sebe i da iskoristite svaku priliku da se nasmejete, zabavite i opustite.

ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Freepik

Potrebno je i napraviti mesta da osetite i svoja negativna osećanja i da budete manje strogi prema sebi kada se osećate loše. Trebalo bi da odvojite vreme za sebe i vodite računa o svom umu, telu i duši, da nađete način da volite svoj posao i hobije i pronađete radost u njima.

Prepustite se svojim čulima da poboljšate svoju senzualnost. Jednom kada zavolite sebe na nežan, razigran, praštajući način i osetite iznutra kao da autentično imate pozitivnu, razigranu, ženstvenu, slatku, meku, smešnu, kikoćuću energiju, onda možete u to da unesete i svoju vezu.

Odvojte svaki trenutak da uživate u svom partneru i trenucima koje delite zajedno. Odbijte da bilo šta što on uradi ili kaže shvatite previše ozbiljno. Pronađite načine da ga učinite toplim i nasmejanim i nežnim i smešnim iznutra.

Srećni zajednički trenuci stvaraju emocionalnu intimnost jer smeh čini vaša srca srećnim, a srećna srca su puna ljubavi za davanje.

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA