Vreme čitanja: oko 2 min.

David je napustio posao da bi brinuo o bolesnoj supruzi: "Živimo od donacija"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Požrtvovanost i odanost ovog čoveka treba svima da nam bude lekcija

  • 0

Pronaći srodnu dušu nije toliko lak posao, a postoje osobe koje se odmah pronađu i znaju da je to ono pravo.

Tako je bilo i sa Brunom i Davidom koji su inspiracija jedno drugom, a posle nedaće koja ih je snašla, njihova ljubav je ojačala.

Ovaj par dolazi iz Brazila i pokazuje šta zapravo znači prava ljubav čija je priča sve dirnula pravo u srce. David je saosećajni čovek koji je rešio da godine posveti ženi Bruni koja je u vegetativnom stanju. Toliko se žrtvovao da je izgubio posao i traži na društvenim mrežama pomoć kako bi pokrio troškove.

Kako se sve promenilo?

Jednog dana, 2018. godine, dok su gledali televiziju, Brunu su uhvatili grčevi koji su doveli do srčanog i respiratornog zastoja.

- Za samo tri minuta ona je izgubila vitalne znake. Otišli smo u bolnicu, za 25 minuta su uspeli da je reanimiraju ali je dugo bila bez kiseonika - rekao je David, prenosi "brightside.me".

Kako on kaže, stanje njegove supruge je rezultat poremećaja koji ne utiče na osnovne funkcije nervnog sistema, ali ometa njenu percepciju okoline. Drugim rečima, Bruna je ostala sa trajnim posledicama, egzistirajući u vegetativnom stanju.

Posle skoro dve godine hospitalizacije, David se od juna 2019. u potpunosti posvetio njenoj kućnoj nezi; međutim, zbog nezaposlenosti, borio se da ispuni njene potrebe, uključujući specijaliziranu pomoć, lekove, hranu i druge osnovne potrepštine.

Istina je da ono što je David zarađivao kao vozač nije bilo dovoljno da pokrije Brunine potrebe. Iz tog razloga je bio prinuđen da počne da prikuplja sredstva.

Iako su im se mnoge dobrotvorne duše sažalile, Brunini troškovi su se povećavali.

- Još nismo uspeli da je penzionišemo. Ali dva advokata nam pomažu. Živimo od donacija - kaže on.

Na sreću, David je saznao za lečenje u Kanadi zahvaljujući informacijama neurologa. Ako bi mogao da dobije pristup, Bruna bi morala da uzima lekove tri godine i kombinuje ih sa fizioterapijom. Međutim, cena je oko 19.000 dolara, pa je par morao ponovo da pribegne prikupljanju sredstava putem donacija.

Tokom više od pet godina, Bruna i David su se suočili sa transformativnim efektima događaja koji im je promenio život. David deli dragocena sećanja i ažuriranja o napretku žene preko "Instagram" naloga.

Bez sumnje, njihova situacija je daleko od lake, ali jedna stvar koja blista je Davidova ogromna i nepokolebljiva ljubav prema Bruni. Zaista je izvanredno svedočiti takvoj lojalnosti i brizi partnera.

Podstiče nas da razmislimo o sopstvenim odnosima i razmotrimo koliko nas može iskreno reći da bismo bili spremni da damo isti nivo odanosti i posvećenosti.

(Telegraf.rs)

Video: Ljubavna priča Siniše i Arijane je bila kao iz romana: Bila je njegov oslonac do poslednjeg trenutka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA