Vreme čitanja: oko 2 min.

Indi i njen suprug ne žele decu i kažu da vole što su sebični: "Želimo mir i tišinu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako bi bili sigurni da neće postati roditelji, Indin muž je u 34. godini otišao na vazektomiju

  • 2

Mnogi ljudi tvrde da je dete kruna svakog braka i ulogu roditelja smatraju jednim od najvećih životnih dostignuća. Međutim, ne misle svi tako.

Heraldo Uribe i njegova supruga Indi bez ustručavanja kažu da su sebični i da previše uživaju u zajedničkom životu da bi imali decu. Kako bi bili sigurni da Indi neće ostati u drugom stanju, Heraldo je u 34. godini otišao na vazektomiju.

- Naprosto uživamo u bezbrižnom životu - kaže Uribe za sebe i svoju suprugu Indi, a sebe nazivaju "DINK", što je na engleskom skraćenica za "dvostruki prihod bez dece", pojavu koja se kod mladih parova sve češće viđa jer im takav život pruža više slobode.

Prema njihovim rečima, "DINK" stil života je pomalo sebičan, ali na najbolji način.

- Radije bih bila sebična bez dece, nego ih imala i shvatila kako i dalje želim da budem sebična - kaže Indi.

Oni kažu da im ovaj stil života omogućava da spavaju, izlaze i putaju kada god to požele.

- Želimo mir i tišinu, a deca su bučna. Ne vidim kako bi se dete uklopilo u naš život - priča Indi.

Heraldo i Indi su se upoznali 2018. godine i kažu da su odmah jedno drugom rekli da ne žele decu.

On je odrastao brinući se o svojoj braći i sestrama, a to iskustvo nije želeo da ponovi. Kada je odrastao i otišao od kuće, napokon se, kako kaže, osećao da može da odabere život bez dece i oprosti se od odgovornosti koje su ga opterećivale dok je i sam bio dete.

- Dve nedelje nakon što smo se venčali svi su počeli da nas pitaju kada ćemo imati decu.  Rekli smo da nećemo, ali svi su mislili da se šalimo ili da ćemo se predomisliti - kaže Indi.

Međutim, kada je Heraldo otišao na vazektomiju, porodica i prijatelji su shvatili da su ozbiljni; zbog čega sada, tvrde, žive svoj san.

Njihov tipičan dan uključuje zajedničko buđenje i odlazak u teretanu pre posla, a zatim šetanje pasa uveče pre večere. Vikendom Heraldo često prati Indi na posao, a kada se ona vrati kući oboje uživaju u popodnevnom odmaranju.

Jedna od prednosti života bez dece je, kažu, mogućnost putovanja bilo kada i bilo gde, a trenutni im je cilj da odu na odmor jednom godišnje.

-  Mogu da se usredsredim na sve ono što želim; na svoju karijeru, svoju suprugu i na pomaganje drugima - zaključuje Heraldo, a piše "Nypost".

(Telegraf.rs)

Video: Mirjana Kovač: Majčino mleko nije samo hrana, već i emocija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentar

    18. jul 2023 | 16:33

    Njihov zivot njihov stil sta se koga tice

  • Andrej

    18. jul 2023 | 16:18

    Istog sam razmisljanja i sada, u 52-oj ne na se ne kajem kada vidim ljude oko sebe sa decom nego da se rodim ponovo bih isto uradio. Ko voli nek izvoli, stvar izbora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA