Vreme čitanja: oko 1 min.

Koristeći veštačku inteligenciju klonirala je glas svog dečka: Želela je da ga uhvati u prevari

Vreme čitanja: oko 1 min.

"TikTok" zvezda je objasnila da je želela da testira prednosti nove tehnologije

  • 0

Do kojih granica smo spremni da idemo kako bismo uhvatili partnera u prevari?

U viralnom "TikToku" ranije ove godine, influenserka Mia Dio tvrdila je da se njen dečko Bili ponašao sumnjivo. Mia, koja ima više od pet miliona pratilaca na platformi, odlučila je da sve to istraži uz pomoć veštačke inteligencije.

Koristeći softver veštačke inteligencije, Mia je uspela da replicira Bilijev glas za telefonski poziv sa jednim od njegovih prijatelja. Na snimku razgovora, Bilijev prijatelj naizgled potvrđuje najgoru noćnu moru influenserke - da je Bili poljubio neku drugu devojku prethodne noći.

Video je brzo postao viralan, sakupivši 2,7 miliona pregleda i komentara koji hvale "genijalni" trik za razotkrivanje prevare.

Ali šta ako vam kažemo da je sve to složen eksperiment?

- Ovde je važan kontekst da je ovaj video u potpunosti šala namenjena mojim fanovima, a i moj dečko i prijatelj su učestvovali - otkrila je Mia u intervjuu za "NeedToKnow.co.uk", a prenosi "The Post".

@miadio I cloned my boyfriends voice using #AI to find out if he was cheating on me. #fyp #cheating #boyfriend #voicecloning ♬ original sound - Mia Dio

- Bili smo iznenađeni brojem ljudi koji su verovali da se ovo dogodilo - rekla je Mia kroz smeh.

"TikTok" zvezda je objasnila da je želela da testira prednosti nove tehnologije, koja je dovela do toliko novih mogućnosti sa varanjem i vezama.

- Mislim da je sa tehnologijom i društvenim mrežama ljudima mnogo lakše da varaju, jer ima toliko pristupa. Druga strana je to što je takođe mnogo lakše biti uhvaćen, zbog čega verujem da postoji takva epidemija varanja -  zaključuje ona.

Mia je koristila aplikaciju da klonira Bilijev glas za svoj eksperiment, a to ju je koštalo samo četiri dolara. Iako su ona i njen dečko u srećnoj vezi, Mia je rekla da bi joj ovakav hak uštedeo mnogo vremena sa prethodnim bivšim koji ju je varao.

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA