Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih je četvoro u vezi: Razveli su se da bi svi bili zajedno, a onda je jedan od njih napustio zajednicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oba para su se razvela kako bi formirali četvorku, spajajući živote i porodice

  • 0

Dva bračna para su se razvela kako bi formirali poliamornu četvorku nakon što su se zaljubili jedno u drugo.

- Niko od nas nije tražio životne partnere, ali to je ono što smo pronašli. Nakon što smo se svi zaljubili, etiketa "poliamornog" nam je dodeljena - rekla je Rejčel Rajt za "NeedToKnow", a prenosi "The Post".

Rejčel Rajt (34) je mislila da nešto nije u redu sa njom jer nikada nije želela nemonogamiju, prisećajući se koliko je za nju bilo teško zabavljanje dok je odrastala. Kada je Njujorčanka upoznala Kajla dok je radila u estoranu, ona je potisnula svoje sumnje.

Tri godine nakon što su se venčali 2016, odlučili su da "otvore" svoj brak i na kraju su upoznali Jaira Lenčnera i Ešli Gidens (oboje 36).

- Svi se uklapamo kao da smo prijatelji decenijama. Nismo mogli da prestanemo da pričamo, šaljemo poruke i provodimo vreme zajedno - rekla je Rajt, koja radi kao licencirani bračni terapeut.

- Bilo je to zaista jedinstveno iskustvo koje je postavilo temelje za ono što sada imamo - dodala je ona.

Oba para su se razvela kako bi formirali četvorku, spajajući živote i porodice - nešto što Rajt nije nameravala da se desi pre nego što je upoznala svoje ljubavnike.

Rajtova je prvi put naučila o poliamoriji na koledžu, u početku misleći da joj se samo sviđa taj životni stil. Kada su ona i Kajl počeli da to sami istražuju kao bračni par, počeli su da čitaju knjige i slušaju podkaste o toj temi, da bi se na kraju okrenuli aplikaciji "Feeld".

- Toliko smo komunicirali i ne mogu da počnem da izražavam količinu dodatne komunikacije i samorefleksije, kao i svesti, koja je potrebna da bi ovo funkcionisalo na zdrav način - rekla je ona.

Lenčner i Gidens, koji su uvek održavali otvorenu vezu, počeli su da provode vreme sa parom, i na kraju se četvorka uselila zajedno 2021.

Ali, izgleda da više ipak nije bolje, s obzirom na to da je Rejčelin bivši suprug Kajl napustio njihovu malu ljubavnu zajednicu.

- On je veoma posebna osoba i uvek ću ga voleti - bili smo najbolji prijatelji i partneri. Naše porodice su imale neverovatnu podršku oko naše veze i raskida, čak i sa stvarima koje nisu u potpunosti razumele - priča ona.

Sada su preostalo troje formirali grupu, nadajući se da će se preseliti u grad gde će moći da budu pravno priznati kao porodično partnerstvo i da će na kraju imati decu. Dok su se njihove porodice prilagodile njihovom netradicionalnom načinu života, stranci se često rugaju trojci na mreži.

- Slučajni stranci komentarišu, ali ljudi često mrze stvari koje ne žele da razumeju ili koje ih plaše. Ponekad je to teško čitati, ali imam deblju kožu - znam ko sam i koliko je moja veza posebna, tako da ne moram da čujem tuđa mišljenja.

Uprkos reakciji sa kojom se suočava prema svom romantičnom načinu života, ona i dalje podstiče druge da se obrazuju o poliamoriji, rekavši da je to "veoma validan dizajn veze".

- Monogamija nije jedina opcija za pravu ljubav - zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Oženite se Ruskinjom: Ona upoznaje žene sa muškarcima sa Balkana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA