Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako da muž prestane da vas nervira: Saveti žene sa desetogodišnjim bračnim iskustvom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo morate da rešite zajedno

  • 0
Žena, muškarac, dejt Foto: Shutterstock

Svaka žena ima bar nekoliko stvari koje je narviraju kod njenog supruga. Hrče, kasni, nikada se sam ne seti da baci đubre... Mnogo je toga, često ne toliko ozbiljnog, što ipak postaje fokus u međusobnim raspravama supružnika.

Parovi se svađaju, oba partnera se zaklinju da će promeniti ponašanje, a onda sledi period medenog meseca kada stvari idu nabolje. Ali onda se ponašanje vraća, i svađe počinju ponovo. Kako parovi prolaze kroz ovaj ciklus, svađe postaju sve gore, ljutnja se produbljuje i štetne stvari se izgovaraju ili rade, ostavljajući jednog ili oba supružnika da dižu ruke od svog odnosa, osećajući se kao da se brak završava.

Portal "Yourtango.com" predstavlja četiri praktična načina da izbegnete da vas vaš muž toliko nervira.

1 . Prepoznajte i priznajte bes

Parovi često priznaju da su uočili iste dosadne osobine svog partnera pre veridbe, ali su verovali da će njihov partner prerasti ovo „detinjasto“ ponašanje. Oni su potom šokirani, razočarani i ljuti kada se stvari ne promene, a ljutnja se usmerava na supružnika.

U ranoj fazi veze, partneri mogu ljubazno zamoliti drugog da prestane sa takvim ponašanjem, ali nakon nekoliko meseci ili godina, kada ne vide nikakvu promenu, ovo pristojno pitanje se pretvara u prigovaranje, vikanje, pa čak i sramotu.

Ponekad tražimo rešenja tako što pitamo prijatelje ili istražujemo na mreži da prikupimo informacije kako bismo osmislili plan akcije da konačno promenimo ovu drugu osobu. Ako ne vidimo rezultate, frustracija se povećava, na kraju vičemo i besnimo u pokušaju da nešto promenimo, ali traženje, planiranje, vikanje i bes nisu delotvorna sredstva promene.

2. Morate se zaljubiti u ponašanje koje mrzite

- "Aa?" je uobičajeni odgovor koji dobijam od klijenata kada ovo kažem - kaže Ešli Siger, bračni terapeut.

Nakon toga, kaže, brzo sledi "to jednostavno nije moguće", "ovo je previše užasno" i "kako možete reći da je ovo ponašanje u redu?" I naravno, možda se zapravo ne možete „zaljubiti“ u sarkazam svog muža ili zabrinutost svoje žene o tome šta komšije misle, ali možda možete napraviti mesta za ovu osobinu u braku.

Možda možete prestati da kažnjavate svog supružnika. Jer zaista, kakav izbor imate?

Žena, muškarac, izdaja Foto: Shutterstock

3. Ponovo otkrijte šta ste voleli

U nekim slučajevima, „problematično“ ponašanje naših supružnika je ono u šta smo se zaljubili pre pet, deset ili 40 godina. Ali negde tokom godina, „Volim kako je tako društven“ pretvara se u „Mrzim kako ga nikad nije kod kuće“.

Mogli biste da provedete narednih pet do 50 godina sramoteći ili omalovažavajući svog supružnika, ili biste mogli pronaći način da prihvatite ovu neprihvatljivu osobinu.

Ako vam je njegovo ponašanje neprihvatljivo, razmislite o izlasku iz veze.

- Ali recimo da nađete način da se udaljite od „mržnje“ prema osobinama svog supružnika i prestanete da ih kažnjavate. Stvarna i trajna promena se može desiti. Zvuči ludo, ali zapravo funkcioniše. Kada se suočimo sa besom, razočaranjem i frustracijom, skloni smo da se odupremo promenama. Ali kada nam se pruži ljubav i prihvatanje, to nas oslobađa da istražujemo druge načine postojanja.

4. Gledajte na problem kao par

Zamislite da i vi i vaš supružnik imate majice na kojima piše: „Ti si problem“.Zamislite da ste okrenuti jedan prema drugom, pokazujući prstom i vičući: "Ti si problem!" Apsolutno nikakva promena se ne može desiti u ovoj situaciji.

Sada zamislite da postoji znak na zidu koji kaže „problem“ i vi i vaš supružnik gledate u njega. Stojite rame uz rame i oboje pokazujete na znak i kažete „ovo je problem i zajedno možemo da ga rešimo“. To je prilično drugačiji osećaj, zar ne?

Većina parova završi u prvom scenariju. Oni se svađaju dok ne iscrpe jedno od drugo u pokušaju da se otarase osobina koje mrze, ali u tom procesu mogu duboko povrediti svoje partnere i njihove odnose.

(Ona.rs)

Video: Goca Tržan bez dlake na jeziku: Baš me briga šta misle o meni i mom braku oni koji gledaju rijaiti!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA