Vreme čitanja: oko 3 min.

3 neočekivana razloga zbog kojih bi sjajna i zdrava veza ipak mogla da se završi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Veza ne mora da se završi eksplozijom nemira i bola, vriskom i svađom, razvodom, sudom i advokatima... Neke jednsotavno utihnu

  • 0
Svađa, raskid Shutterstock

Bilo da je par bio u dugotrajnoj ljubavnoj vezi, ili u "dok nas smrt ne rastavi" braku, životna činjenica je da ništa ne traje večno.

Veza ne mora da se završi eksplozijom nemira i bola, vriskom i svađom, razvodom, sudom i advokatima... Neke veze, iako deluju kao pozitivne i zdrave po svim parametrima, ipak mogu da se završe.

Neke jednostavno utihnu. Uvek je otvoreno pitanje da li je pametno izbledeti u doživotnoj vezi u kojoj niste u potpunosti zadovoljni, samo da biste dokazali svoju posvećenost i lojalnost, iako ste oboje zadovoljni, ali na putu koji se račva na dve različite strane.

Onda kada je sve u redu, i tada, kako otkriva Your Tango, postoje tri neočekivana razloga zbog kojih bi na prvi pogled sjajna i zdrava veza, ipak, mogla da se završi.

Slomljeno srce, raskid Foto: Shutterstock

1. Tajne i izdaje

Jaku vezu koja odlično funkcioniše i u kojoj je svima sve "potaman", može da sruši "prošlost". To su one situacije kada partner otkrije da je krio značajnu tajnu.

Bilo da se radi o neverstvu, otkrivanju seksualne potrebe koja ne može da se ispuni u vezi ili je u pitanju neko neetičko (ili krivično) delo - izdaja uništava poverenje. Takva situacija može da bude "poljubac smrti" za naizgled savršenu vezu.

2. Ako se nekada zajednički putevi raziđu

Ponekad se sjajne i zdrave veze završavaju onda kada životni snovi para postanu nespojivi. Na primer, par se možda venčao sa očekivanjem da će u budućnosti imati decu. Ali pet godina kasnije, jedan od njih ima ozbiljne zdravstvene probleme i više ne želi ili ne može da ima decu.

Ako jedan supružnik oseća da je odustajanje od roditeljstva suštinski deo onoga ko su i ko žele da budu, takva veza bi mogla da se završi, uprkos tome koliko je zdrava i divna bila. Zašto da ovaj drugi ne ispuni svoje želje?

Sjajne veze koje se završavaju zbog nespojivih životnih snova su obično tužne i potencijalno srceparajuće, ali ponekad dovode do doživotnog prijateljstva jer je takvom paru zauvek stalo jedno do drugog.

3. Zaustavljen rast i razvoj 

Jedan od neočekivani razlog zašto romantična veza može da se završi je i taj što je prilika za emocionalni rast u paru i zajedništvu - završena.

Parovi često stupaju u vezu da bi podelili život sa baš tim partnerom. Vremenom oni uče, rastu i evoluiraju i kao pojedinci i kao par, a ono u šta se izrode često zna i da nas iznenadi. Ali je činjenica da koristimo naše partnere da istražimo i ko smo na tom putu zajedništva.

Iako možda zvuči čudno, neki naizgled srećni parovi se rastaju jer shvataju da je njihovo zajedničko emocionalno putovanje - završeno.

Veza je, u takvom slučaju, tekla svojim tokom i služila je svojoj funkciji dok su bili zajedno, ali je došlo vreme da se dogodi nešto drugo. Mnogi ovakvi parovi koji su godinama imali veoma uspešnu i ispunjenu vezu, kraj mogu da dožive i kao prelazak sa romantičnog partnera na izuzetno vrednog saputnika ili člana porodice, koji je sada zapravo prijatelj.

Za kraj, reč utehe

Univerzum je haotična mešavina energija i sila kojima pokušavamo da nametnemo svoju logiku i smisao, ali ostaje činjenica da se svemu dobrom dolazi kraj. Ovo važi za sve u prirodi, pa tako i ljudske odnose.

Cvet cveta, bledi, vene, suši se i baca seme u nadi da će u budućnosti niknuti novi cvet, spreman za novi ciklust rasta i razvoja.

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA