Vreme čitanja: oko 2 min.

Bili u braku 69 godina, pa zajedno legli u bolnički krevet: Poslednji trenuci čudesne ljubavi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Okončali su živote držeći se za ruke

  • 0
Par u bolnici Foto: Facebook/Vanderbilt University Medical Center

Da je ljubav pokretač svega i možda najvažnija stvar u životu svakog pojedinca, dokazuje i priča Tomija i Virdžinije Stivens koja je počela  pre 70 godina.

Nažalost, Tomi je ovaj svet napustio u 91. godini, samo dan pre 69. godišnjice braka, dok je Virdžinija preminula devet dana kasnije, pretpostavljaju od tuge za njim, u bolnici u Tenesiju.

- Najvažnije nam je bilo da su zajedno. Kada sam ušla u njegovu sobu, on je bio budan i da je komunicirao šapatom. Znao je da je ona pored njega i sve vreme su se držali za ruke - rekla je Karen Kridžer, ćerka pokojnog para.

Kako je počela njihova priča?

Upoznali su se u srednjoj školi u Tenesiju, nakon čega su i zajedno pohađali Univerzitet, a potom se i venčali 1954. godine.

Tomi je prvo radio kao menadžer transporta, a kasnije je osnovao i svoju firmu. Njih dvoje su živeli u Memfisu gde su i dobili dvoje dece, Karen i Grega. Posle penzionisanja preselili su se u Frenklin kako bi bili bliži deci i unucima.

Nažalost, kako su starili tako su bili podložniji i raznim bolestima. Tomiju je dijagnostifikovana Alchajmerova bolest zbog čega je "prebačen" u ustanovu koja su se starali o njemu.

Kasnije je dobio probleme sa disanjem i niskim pritiskom, pa mu je ustanovljena sepsa i upala pluća, zbog čega je prebačen na palijativnu negu. Istog dana njegova supruga je pala i polomila šest rebara, kičmu i kuk, zbog čega je prebačena u istu bolnicu.

Njihovoj deci bilo je pomalo naporno da ih oboje obilaze na dva različita odeljenja pa ih je osoblje bolnice smestilo u sobu do sobe, a onda i u istu sobu kako bi jedno drugom pravili društvo, piše "People".

Fotografija koju je uslikala porodica prikazuje Tomija i Virdžiniju kako se drže za ruke iz bolničkih kreveta. Bračni par se prisećao lepih trenutaka, putovanja i ostalih srećnih momenata. Samo im je bilo važno da su zajedno.

Proveli su skoro ceo život zajedno, i zajedno su napustili ovaj svet.

(Telegraf.rs)

Video: Gledate i znate da se neki od njih neće vratiti: Emotivne ispovesti negovatelja iz staračkih domova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA