Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada je pravo vreme da izgovorite čuveno "volim te"?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li baš vi to treba prvi da uradite?

  • 0
ljubav, zaljubljeni par, dečko i devojka Foto: Freepik

Pronalaženje pravog vremena da kažete partneru "volim te" u posvećenoj i dugoročnoj vezi može biti malo nezgodno.  To je zagonetka koja nas često ostavlja u neizvesnosti, dok čekamo savršen trenutak da izrazimo svoja snažna osećanja. Ako je pitanje "Kada da mu/joj kažem da ga/je volim" uzburkalo vaše misli i držalo vas budnim noću, sigurno niste sami.

Lepota ljubavi leži u njenoj nepredvidivosti, tako da ne možete tačno natempirati vreme ni za šta. Međutim, prateći određene znakove koji signaliziraju na određene pojedinosti u vašoj vezi, može vam ukazati da je konačno došlo vreme.

Odluka o tome da li da prvo kažete "volim te" u vezi je duboko lična. Ne postoje univerzalna pravila ili garancije, već ono odražava vaša osećanja i dinamiku vaše veze. To je izbor koji treba da bude vođen vašom intuicijom i nivoom udobnosti, kao i razumevanjem dinamike na dubljem nivou.

Razmotrite prirodu vaše veze i koliko dobro poznajete svog partnera. Uzmite u obzir znakove i signale koje vam je partner dao o svojim osećanjima. Ako iskreno osećate da ste zaljubljeni i da ste sigurni u partnerovu uzvraćenost, činjenica da ste vi prvi izgovorili te reči može biti lep i hrabar izraz vaših emocija.

Znaci da je pravo vreme da se kaže "volim te" mogu biti neki od sledećih.

1. Izražavanje dugotrajnih osećanja

Dok filmovi često prikazuju brza priznanja ljubavi, veze u stvarnom životu retko prate takve scenarije. Ako već neko vreme gajite ova osećanja i verujete da su iskrena, njihovo deljenje može biti značajan korak. Čak i ako vam partner ne uzvrati odmah, to je prilika da iskreno izrazite svoje emocije i razumete gde ste oboje. Dakle, kada je trenutak pravi, a vaše srce je sigurno, nemojte oklevati da izgovorite te tri moćne reči i pustite da od tada pa nadalje znate na čemu ste.

2. Komplementarna partnerstva

Ljudska bića imaju inherentnu potrebu za društvom, tražeći partnere koji im poboljšavaju živote, pružaju podršku i zajedno se kreću kroz životne izazove. Kada se vi i vaš partner nadopunjujete i pozitivno doprinosite dobrobiti jedno drugog, to može značiti da je veza dostigla tačku u kojoj izražavanje ljubavi izgleda ispravno.

3. Razgovori orijentisani ka budućnosti

Prelazak sa "ti" i "ja" na "mi" u razgovorima, razgovori o planovima u paru, pa čak i pominjanje detalja poput preferencija kućnih ljubimaca pokazatelji su napredovanja veze. Ako ste vi i vaš partner već prihvatili takve razgovore i vaša veza je sigurna i udobna, izražavanje vaše ljubavi može dodatno ojačati vašu vezu.

4. Impulsivan, ali iskren izraz

Ponekad, impuls da kažete "volim te" postaje neodoljiv, svedočanstvo dubine vaših emocija. Iako postoji šansa da vam partner neće odmah uzvratiti zbog iznenađenja ili drugih faktora, iskrenost vašeg priznanja ostaje nepromenjena. Od suštinskog je značaja da razmotrite potencijalne ishode i dozvolite svom partneru vreme koje mu je potrebno da obradi svoja osećanja, piše "Pinkvilla".

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA