Vreme čitanja: oko 4 min.

Neobičan obrt u vezi istopolnog para: Moja verenica je postala muškarac - ali smo uspeli nekako

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nekada gej par, Džordan i Rouz Blekvud, sada su u heteroseksualnoj vezi nakon što je Džordan prešao iz ženskog u muški pol, ali im je "teško" da "shvate gde se uklapaju"

  • 0

Istopolni bračni par odlučio je da ostane zajedno nakon što je jedna od žena u njemu odlučila da - postane muško.

Danas Džordan Blekvud (29) ušao je u vezu sa svojom partnerkom Rouz (24) 2018. godine, kada je još bio žena. Ali tokom celog života, Džordan je gajio sumnje u svoj pol i otvorio se svojoj devojci baš kada su započeli svoju vezu. Počeo je da uzima testosteron pre tri i po godine, a na listi čekanja klinike za promenu pola je od maja 2019. godine.

Međutim, par nije čekao da se završi cela tranzicija već su se u februaru 2019. godine verili i venčali kao lezbejski par.

Par je na dugo bio na meti negativnih komentara "sa svih strana“, do mere da su bili zabrinuti da bi mogli čak da budu odbijeni i od strane lezbejske zajednice jer su sada "hetero par", ali kako kažu naišli su na "mnogu ljubav i prihvatanj" od lezbejske i LGBT+ zajednice.

- "Izlazak" kao trans-osoba jedna je od najoslobađajućih i najtežih stvari koje sam ikada uradio, ali mi je tako drago što sam konačno na ovom putovanju - rekao je Džordan za "Mirror", na šta se nadovezala njegova žena Rouz: - Videla sam koliko mu je svakodnevno teško da zbog toga što nema telo koje odražava ko je. Džordan je mogaoda ima najbolji dan na svetu i ne bi bio upola bio srećan kao mi ostali jer sve preživljavao u telu koje nije smatrao njegovimn. Ali kada se deklarisao kao "trans", meni to uopšte nije bio problem. Jednako mi je značajno šta je kao i da izlazim sa nekim ko ima tetovaže. Zašto ne bih želela da podržim nešto što će mu doneti sreću i mir?

Džordan se priseća svojih dana u školi koje je provodio kao devojčica.

- Druga deca su me uvek divljački maltretirala. Išao sam u školu i deca su me apsolutno pokvarila – jer sam bio sve ono što prema društvenom konstruktu mlada devojka ne bi trebalo da bude. Vratio bih se kući iz škole i samo plakao ili spavao. Pošto sam bio mlad, nisam imao ime za to, samo sam znao da sam drugačiji, što sam mrzeo.

U srednjoj školi, Džordan je pokušao da nadoknadi svoj identitet kao žensko tako što je nosio ružičaste haljine i pokušavao da se predstavi kao "ultra devojka".

- To me je samo učinilo još nesrećnijim - ističe i dodaje da je nakon što je napustio školu, zapravo postao - muška lezbejka. Čak je pokušao da pokrene temu tranzicije u prethodnoj vezi, ali je naišao na "odbijanje" od strane tadašnje partnerke. Srećom po njega, 2018. goidine je upoznao Rouz: - Razgovarali smo nekoliko meseci u našoj vezi i o mom identitetu. Prvi put u mom životu, naišao sam na razumevanje i prihvatanje, a ne na ismevanje ili zbunjenost.

Uz podršku devojke Džordan je bio spreman da preduzme sledeće korake i postane muškarac. Počeo je da uzima testosteron i blokatore hormona u julu 2020. - koje mu Rouz pomaže da ubrizgava i koje će nastaviti da uzima do kraja života. Od hormona mu je glas postao dublji a kosa je počela da raste brže i gušće.

- Stalno je bio gladan i njegova težina se drugačije rasporedila. Prirodno je počeo brže da gradi mišiće. U suštini, prošao je kroz pubertet kao i svaki drugi tinejdžer! - priseća se njegova supruga koja sada podržava Džordana da prikupi 3,500 evra koji su mu potrebni za samu operaciju pola.

Par je naišao na različito prihvatenje od okoline. Kako kaže Rouz, ponekad joj se čini da su "previše kvir" da bi se klasifikovali kao strejt par, ali i da su previše "strejt" da bi bili klasifikovani kao "kvir" par, zbog čega im je teško da shvate gde se uklapaju.

Džordan je, takođe, vodio i neke teške razgovore sa članovima porodice i kaže da ga majka povremeno pogrešno oslovi, ali i da mu je bila velika podrška.

- Ako me ona nazove "ona", ja joj jednostavno uzvratim sa "tata" - šali se Džordan i dodaje: - A moj nećak mi jerekao da će da mi pokaže kako da se brijem, što je smešno jer on ima svega 13 godina. Način na koji vidim da sam trans je kao da su neki ljudi rođeni dijabetičari i da im je potrebna medicinska intervencija, ali oni su i dalje samo normalni ljudi, što ne znači da nešto nije u redu sa njima.

Na isti način i Rouz misli o njima kao o paru.

- Mi smo jednako validan par kao i bilo ko drugi na ulici. Večeramo, smejemo se, svađamo se. To što je Džordan trans je najmanje važna stvar u vezi njega. Trans osobe ne traže od svih, pa ni od njihovih majki da znaju sve detalje o hormonskoj hirurgiji. Oni samo žele da žive svoj život.

(Telegraf.rs)

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA