Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je bračni jezik i koliko je važan za intimnost dvoje ljudi?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljubav podstiče ljude da pronađu čudo i vrednost u svakodnevnim aspektima svoje veze, dok potvrđuje njenu snagu i jedinstvenost

  • 1
Ljubavni par, brak, bračni par, podrška, srećan par Foto:Shutterstock

Slatki nadimci, samo vama znani nazivi jela, mesta na koje odlazite, odrednice za ljude sa kojima se družite, slatke fraze - sve to čini autentični bračni jezik između dvoje ljudi.

Bračni jezik je u suštini naziv za detinjaste reči koje parovi koriste u svakodnevnom jeziku i za koje samo njih dvoje znaju šta znače. Vredi istaći da zapravo ne morate biti u braku da biste imali svoj "bračni jezik".

- Lične anegdote stvaraju pojedinci i parovi, koji možda nisu ni deo stvarnog jezika koji nam je poznat - kaže savetnica Rosalind Majls.

Šta bračni jezik ima da kaže o komunikaciji u vezama?

Prema Rosalind, bračni jezik može biti prilično osnažujući za parove.

- Ovo može biti priznanje koje dokazuje dobru komunikaciju u vezi. Ponekad se može posmatrati kao potvrđivanje odnosa i pokazivanje svetu da ste jedinstveni i posebni.

Ovi jezici se mogu stvoriti u najobičnijim svakodnevnim trenucima. To dokazuje da postoji nešto izuzetno što se ceni u vezi. Ljubav podstiče ljude da pronađu čudo i vrednost u svakodnevnim aspektima svoje veze, dok potvrđuje njenu snagu i jedinstvenost.

@emshearer1 If ur not calling it chimken ur wrong #fyp #marriagelanguage #foryou #fiance #marriage #swimp ♬ Funny Song - Funny Song Studio & Sounds Reel

Iako ne postoji određena tačka u vezi kada dvoje ljudi počnu da govore ovim zajedničkim jezikom, on se obično razvija zajedno sa samim odnosom. Sve u svemu, što više vremena provodite zajedno, veća je verovatnoća da ćete razviti ovu vrstu tajnog jezika.

To nije nešto što počinjete da radite čim krenete da se zabavljate. Dešava se kada veza stigne do tačke ste zaista bliski i kada zaista živite kao par.

Bračni jezik se odnosi na samo parovima znane stvari. Oni mogu imati posebne reči koje označavaju određene predmete, radnje, stvari, navike. To su, najprostije objašnjeno, nadimci za svakodnevne stvari. Parovi vole da imaju nešto što je samo njihovo jer to označava koliko se dobro poznaju i koliko su povezani.

Trend slavi ljubav i privrženost u veoma različitim oblicima i naglašava individualnu vezu koja se može naći u jednostavnim, intimnim trenucima između ljudi. To pokazuje da je stil komunikacije kod svih drugačiji, kao i svi odnosi, piše "happiful.com".

(Telegraf.rs)

Video: Deda Romeo (64) je i dalje nevin, a sad je smuvao tinejdžerku od 18 godina: Uskoro će se venčati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    5. novembar 2023 | 01:19

    Najvaznije je poverenje i istina. Lazi ne vode nigde sem u sunovrat. Kada se naucimo da ne lazemo po cenu zivota bice sve drugacije. Reci oblikuju Svet. Lazi, licemerstvo, manipulacija...CEMU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA