MODA ZA VEČNOST: Komadi koji zahvaljujući filmskim zvezdama nikad neće biti "aut"

Zvezde poput Brižit Bardo ili Odri Hepbern ne samo da su postale sinonim za večnu lepotu, nego su u modu uvele detalje koje i tinejdžerke rado nose. Pogledajte kako su postale popularne beretke, rajfovi, baletanke...

  • 0

Filmovi se ne gledaju samo kroz igru glumaca - ponekad nam odeća i kostimi glavnih likova privuku pažnju koliko i sama priča. Modni časopis "El" osvrće se na neke delove odeće, obuće i pokoji modni detalj, koji su zahvaljujući filmu lansirali trendove i još su aktuelni.

Brižit Bardo - baletanke

To su, na primer, baletanke u kojima se Brižit Bardo pojavljuje u filmu "I Bog stvori ženu" iz 1956. Ove cipele, koje su do tada nosile isključivo balerine, postale su nezaobilazni deo svake garderobe. U vreme snimanja filma, kada su visoke potpetice bile zakon, odigrati ceo film u ravnim cipelama bilo je jednako revolucionarnom činu.

Merilin Monro - duga seksi haljina

Na listi se našla i prozračna, sugestivna haljina, čijem je kroju glamur udahnula Merilin Monro u filmu "Sedam godina vernosti" iz 1955. godine. Ova kultna haljina, čiji je original nedavno prodat na aukciji za 4,6 miliona dolara, i danas se, uz male izmene, vrlo rado nosi.

Odri Hepbern - mala crna haljina

Još jedna filmska haljina odoleva svim promenama modnih trendova. Reč je o maloj, crnoj haljini, koju je Odri Hepbern nosila kao Holi Golajtli u filmu "Doručak kod Tifanija" iz 1961. godine. Ova haljina pristaje svim ženama, a može da se nosi gotovo u svim prilikama, pa je verovatno zato toliko popularna.

Ursula Anders - Bikini Bondove devojke

Među nezaboravnim odevnim predmetima je i beli bikini, u kojem Ursula Andres otkriva svoje zanosno telo u prvom filmu o Džejmsu Bondu "Doktor No" (1962).

Olivija Njutn Džon - Uske kožne pantalone

Uske, crne, kožne pantalone, koje Olivija Njutn Džon nosi u mjuziklu "Briljantin", kada se od smerne devojke pretvara u fatalnu zavodnicu.

Fej Danavej - beretka

Tu je još i beretka, istovremeno elegantan i vragolast modni detalj, koji je na velikom platnu ovekovečila Fej Danavej, kao ozloglašena razbojnica Boni Parker u filmu "Boni i Klajd" (1967).

Madona - crni rajf s mašnicom

Crni rajf s mašnom doživeo je bezbroj varijanti, a popularizovala ga je kraljica popa Madona u filmu "Očajnički tragajući za Suzanom" (1985).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA