5 najboljih trikova za čišćenje cipela od prevrnute kože - a sve što vam treba već imate kod kuće

Čizme od izvrnute kože su uvek u modi, a prošle godine su bile apsolutni hit

  • 0

U takav par cipela se svakako isplati uložiti novac jer ćete ih uz pravilno održavanje nositi godinama.

Viktorija Bekam želi da njene pantalone postanu novi modni trend - ali postoji jedan veliki problem koji se neće svideti ženama (FOTO)

Kako bi vam duže ostale kao nove, trebate da znate kako pravilno da ih čistite, a da ih pri tom ne uništite. Ovo su 5 korisnih trikova za čišćenje ovakvih čizama, ali i drugih komada od izvrnute kože sa kojima rizik za uništenje ne postoji.

1. Uložite u četku za prevrnutu kožu

A post shared by PROF SHOES STORE (@profshoespt) on

 

U skoro svakoj prodavnici obuće možete kupitii opremu za njihovo održavanje koja podrazumeva sprejeve i posebne četke, kao što je gumena četka specijalno namenjena za održavanje ovakve obuće. Ukoliko ne možete da priuštite sada takvu četku, pomoći će vam i mekša četkica za zube. Zapamtite samo da četkate obuću u jednom pravcu i ne upotrebljavajte nikako vodu jer će vlaga na koži ostaviti trajne mrlje.

2. Napunite ih papirom

Pre nego počnete sa čišćenjem napunite ovakvu obuću papirom kako bi ona zadržala svoj obik prilikom čišćenja. Prevrnuta koža je dosta mekana i ovo olakšava njeno čišćenje.

Who say you can’t wear skirt in the winter A post shared by Blondo (@blondo_us) on

 

3. Mrlje možete ukloniti gumicom

Ako vašim čizmama nije potrebno temeljno čišćenje već samo hoćete da uklonite jednu ili nekoliko mrlja koje imaju po sebi, u tome vam može pomoći gumica za brisanje. U zavisnosti od mrlje koju skidate primenjujte različiti pritisak i samo u jednom smeru.

4. Završite čišćenje peškirom

A post shared by queenpiglet_ (@queenpiglet_) on

 

Nakon što ste četkom uklonili prljavštinu, a gumicom mrlje, završni potez napravite suvim peškirom. Njime pređite polako preko cele površine cipela u jednom pravcu. Ovaj trik možete primeniti i za uklanjanje prašine koja se nakupila na vašim čizmicama posle dugog stajanja u cipelarniku.

5. Kod problematičnih mrlja pomoći će vam sirće

Foto: Profimedia

Ako nijedna od navedenih metoda nije urodila plodom, onda je vašim čizmama za čišćenje optrebno nešto jače, piše index.hr. Najtvrdokornije mrlje možete da uklonite alkoholnim sirćetom koje ćete da nanesete na čistu krpu ili peškir, obrišete njime cipele i ostavite ih da se osuše. Kada su suve, pređite ih jednom četkom za prevrnutu kožu i blistaće kao nove.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA