Ekspert otkriva razliku između skupih i jeftinih farmerki, kao i koje su bolje

Teksas pantalone su uvek u modi i svako ih ima u svom ormaru

  • 0

Farmerke su idealne u svakoj kombinaciji, od one koju oblačimo za odlazak u šetnju i na piće sa prijateljima, do razgovora za posao i izlaska u provod.

Evo zašto leti nikako ne biste smeli da nosite pocepane farmerke

Postoji jedna malo veća dilema vezana za pantalone, a odnosi se na kupovinu. Da li ćete kupovati pantalone koje koštaju 2.000 ili 12.000 dinara i više? Mnogi koji kupuju pantalone traže jeftinije modele, ali koja je zapravo razlika između jeftinijih i skupih modela?

Koliko ste vi spremni da izdvojite za jedan par farmerki Foto: Pixabay.com

Brus Alton jedan od direktora Nudie Jeans koji je sarađivao sa više proizvođača pantalona tokom karijere i ukazuje na to kako se zapravo razlikuju jeftine i skupe farmerke. Prva razlika je u tome što na prvi pogled skupe farmerke prepoznajete po savršenom kroju za razliku od jeftinih. Različiti kroj, dugmići, postava, pranje i način na koji stoje doprinose ceni. Kada se sve to uzme u obzir i kada su pantalone sašivene onda se na njih stavlja etiketa.

Etiketa može da naplaćuje mnogo ili malo za svoje modele u zavisnosti od dizajna. Alton savetuje da svaka mušterija treba da ima osnovna očekivanja kada je u pitanju potrošnja njihovog teško zarađenog novca na neki par farmerki, bile one skupe ili jeftine.

Firmirana garderoba košta mnogo više Foto: Uprava carina

Brend je najbolji putokaz mušterijama pri kupovini pantalona na koji oni obraćaju pažnju. Kada su u pitanju pantalone, Alton kaže da je svaki brend različit i da njegova reputacija diktira cenu.

- Ako uzmete kao primer neki luksuzni brend koji je potrošio na milion dolara na reklame i potrudio se da njihov proizvod dođe u ruke poznatih ličnosti, onda ne možete da očejujete nižu cenu. Oni ograničavaju distribuciju i proizvodnju kako bi zadržali svoju visoku cenu, izjavio je Alton.

Kada kupujete farmerke obratite pažnju na vrstu materijala koji birate da nosite. Tkanje pantalona je sveti gral kada su u pitanju farmerke i njegova cena varira. Najbolja tkanina ima male razmake i tkana je tako da rubovi sprečavaju njeno paranje.

Obratite pažnju na tkanje Foto-ilustracija: pixabay.com

Veći razmak u materijalu namenjen je masovnoj proizvodnji i brzom načinu proizvodnje pantalona. Labavo povezani porubi i materijal mogu da dovedu do toga da vam se pantalone veoma brzo raspadnu. Dobro napravljene i ušivene pantalone neće vam se tako lako rasparati.

- Kao i u svakoj proizvodnji postoji dobar i loš način proizvodnje. Ovo sve zavisi od materijala koji se koristi i odnosu prema okolini kada je proces proizvodnje u pitanju, izjavio je Alton.

Prema njegovom mišljenju kada kupujete pantalone od 10 i više hiljada, to ne znači da istovremeno kupujete i kvalitetan par pantalona. Pantalone napravljene u zemljama trećeg sveta kao što je Kina uglavnom se ne uklapaju u standarde. Proizvođači nastoje da uštede koliko god je moguće, a ušteda od 1 evro po paru se isplati kada proizvodite 10 miliona pari pantalona godišnje.

Skupe pantalone ne moraju da budu i kvalitetne Foto: Pixabay.com

Ovaj stručnjak ističe da ukoliko pantalone ne pretvaraju u zlato sve što dotaknu ili nešto slično, onda nema poente da one koštaju više desetina hiljada dinara.

(Telegraf.rs/dmarge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA