≫ 

Ovo su bake Italije sa najviše stila i basnoslovno su bogate: I đubre idu da bace potpuno skockane (FOTO)

Milano je oduvek bio najpoznatija svetska prestonica mode, zato i starice u njemu moraju biti šik

  • 3

Dok svet mode i lepote izgleda opsednuto mladima, jedan Instagram profil slavi stil starije generacije. "Scuiraglam" ima na stotine sjajnih fotografija stilizovanih starijih dama, obučenih tako da im mogu pozavideti sve mlađe žene.

Tako se voli ćerka! Otac pravi šašave kostime i pozira sa ćerkicom u najluđim mogućim pozama (FOTO)

Fotograf koji stoji iza ovih fotografija je poznat samo pod umetničkim imenom Anđelo (Angelo), a započeo je projekat u decembru 2016. godine. Sada ima više od 126.000 pratilaca. On kaže da se "zaljubio" u starije žene koje je video u Milanu, kada je video kako šetaju po ulicama i kako odlaze u nabavku namirnica obučene u dizajnersku odeću.

- Voleo bih da smo kao one, jer su one prelepe. - rekao je Anđelo.

 
A post shared by @sciuraglam on

Reč "scuira" znači bogata i moderna starija dama u milanskom slengu, a ovaj Instagram profil odaje počast najmodernijim starijim damama u gradu. Upečatljive fotografije pokazuju bake koje idu na pijacu, čitaju novine i ručaju dok im je držanje i odevanje besprekorno.

Sve fotografije izgledaju kao da su izašle sa stranica modnog magazina, a Anđelo ih najčešće snima telefonom.

 
A post shared by @sciuraglam on

- Nisam imao pravi razlog da započnem ovaj projekat, samo sam se zaljubio u ove ikone koje žive u Milanu. - kaže Anđelo.

Anđelo je odlučio da zadrži svoje puno ime u privatnosti jer ne želi da privlači pažnju na sebe. Modele bira prema njihovoj prirodnoj lepoti i ukusu za odevanje, sve ove stajlinge su birale žene koje su na fotografijama. Anđelo kaže da mu se dopadalo kad je video starije dame sa etiketama dizajnera i skupim nakitom.

- Voleo bih da smo više kao one, jer su lepe, a i njihovi životi su mnogo lakši od naših! One odlaze u prodavnice prehrambenih proizvoda, obučene u "Gucci" ili "Pradu", a mi samo idemo na Fakultet. Uvek su u centru Milana, jer su bogate.- kaže Anđelo.

 
A post shared by @sciuraglam on

Svaka fotografija prikazuje ženu koja obavlja svakodnevne aktivnosti, a praćena je duhovitim naslovom. Jedna fotografija prikazuje ženu koja sedi ogrnuta belom bundom.

 
A post shared by @sciuraglam on

A na drugoj je elegantna starija dama, koja zamišljeno razgovara sa prijateljima.

 
A post shared by @sciuraglam on

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA