≫ 

Kompletan vodič koji vam može pomoći da izaberete najbolje farmerke za svoju figuru

Kada treba da odaberete one koje vam najbolje stoje, morate biti svesni svog struka i kako se te farmerke uklapaju sa vašim oblikom tela

  • 0

Ponekad je jako teško izabrati pravi par farmerki, jer postoji mnogo različitih vrsta. Kada razgledate izloge, retko kada obraćate pažnju na opise koji stoje na farmerkama. Kada treba da odaberete one koje vam najbolje stoje, morate biti svesni svog struka i kako se te farmerke uklapaju sa vašim oblikom tela. U ovom članku ćete saznati koje sve vrste farmerki postoje i koje vrste najbolje odgovaraju vašem telu.

Top 5 najboljih namirnica koje drastično smanjuju bolove od artritisa

Struk

Visoko-strukirane: Ove farmerke imaju struk u nivou pupka ili iznad njega. Takve pantalone ne moraju obavezno da budu uske. Ova linija je bila veoma popularna tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali je ponovo postala omiljena tokom 2010. godine. Kao po pravilu, ove farmerke se kombinuju sa košuljama koja su upasane unutra ili sa kratkim topovima. Visok struk čini da telo izgleda duže, a u kombinaciji sa širokim i labavim majicama pomaže u prikrivanju stomaka.

Original: Ovakav struk je skoro isti kao i prethodni, struk je u nivou pupka. Ove farmerke možete nositi sa istom odećom kao i visokostrukirane farmerke. U jesen i rano proleće, savršeno pristaju uz flanelse košulje, pulovere i džempere. Tokom leta ih možete uparivati sa kratkim topovima, lakim bluzama i klasičnim belim košuljama.

Običan ili srednji struk: Ovo je klasična visina struka koja je malo niža od pupka. Ako se pravilno odabere, ovaj tip može odgovarati svim tipovima tela, a možete ih nositi sa bilo kojom klasičnim jaknom ili topom.

Nizak struk: Farmerke sa niskim strukom izgledaju dobro samo na devojkama sa ravnim stomacima. Početkom 2000-ih, obično su bile kombinovane sa kratkim majicama koje su otkrivale donji deo stomaka. Međutim, danas se takva kombinacija smatra lošim ukusom. Savremeni modni trendovi vam omogućavaju da pokažete samo oko 2, 5 cm gole kože, a očekuje se da vaši trbušnjaci pritom budu besprekorni. Pored toga, krajem 2010. godine, ovakve farmerke su obično bile kombinovane sa majicama koje su bile upasane unutra, zajedno sa velikim džemperima.

Jako nizak struk: Farmerke sa izuzetno niskim strukom nisu toliko popularne kao što su bile početkom 2010. godine. Preporučuju se samo mršavim devojkam sa ravnim stomacima, jer je struk jedva nešto iznad pubične kosti. Ove farmerke mogu biti kombinovane sa istom odećom kao i farmerke sa niskim strukom.

Foto: Telegraf

Model

Model definiše kako farmerke stoje od kukova do kolena, a može se podeliti u dve kategorije: uske i opuštene

Uske farmerke

Slim farmerke: Za razliku od skinny farmerki, slim farmerke mogu da se prilično dobro uklope, iako su uvek malo slobodne oko zglobova. Možete ih nositi i na posao i u šetnju. One su posebno zgodne za zabave nakon posla. Možete im malo poviti nogavice, a uz pomoć sjajnih dodataka, vaš formalni izgled se može pretvoriti u izgled za žurku. Slim farmerke mogu da sakriju neke nedostatake, pogotovo ako izaberete one sa originalnim strukom.

Skinny farmerke: Skinny džins je popularan već dugi niz godina jer se uklapa kao druga koža, a danas se već može nazvati novim klasikom. Možete ih kombinovati sa svim stilovima, međutim, ako želite da odajete kancelarijski izgled, bolje je da izaberete "skinny" farmerke sa najmanje srednjim strukom. Ova ograničenja su određena građom vašeg tela. Po pravilu, skinny farmerke sa niskim strukom dobro stoje samo na mršavim i atletski građenim devojkama.

Jeggings farmerke : Kako što kaže njihovo ime, jaggings su neka vrsta hibrida između običnih slim i skinny farmerki, što znači da ih je najteže uklopiti. Od 2010. godine, kada su prvi put predstavljene javnosti u modnim emisijama, jaggings su postale izuzetno trendi i devojke širom sveta ih vole. Sa pravim izborom boje, sa njima možete da napravite neobičan kancelarijski izgled. Prilikom izbora jaggings farmerki pratite dva glavna kriterijuma: one bi trebalo da budu uže od slim farmerki i ne bi trebalo da se provide.

Foto: Telegraf

Široke farmerke

Obične: Ove farmerke imaju ravne krojeve koji se mogu naći u skoro svakoj kolekciji i svim brendovima. Najkvalitetniji primer takvih farmerki je poznati "Levi's 501". Ove farmerke su univerzalne. One se uklapaju sa bilo kakvom građom, a možete ih kombinovati sa bilo kojim majicama, od klasičnih jakni i cipela sa visokim potpeticama, do širokih jakni sa patikama. One su uvek u trendu, zbog čega možete da nosite ovaj model bez brige o tome da li ćete biti modreni.

Opuštene: Ove farmerke su slične običnim, njihova jedina razlika je u tome što opuštene farmerke imaju niži pojas i šire su u nogavicama nego klasični modeli. Bolje je da izbegavate ove farmerke za kancelarijski izgled, ali za opušten izgled one su nezamenljive. Možete ih kombinovati sa bilo kojim tipom majica od onih bez rukava do klasičnih, a u jesen i zimu sa kaputima i jaknama.

Labave: Ovakve farmerke sa labavom linijom često se mogu videti na rep pevačima. Oni se mogu naći u zbirkama skoro svih brendova koji proizvode "street style" odeću, a izgledaju odlično sa velikim brojem drugih odevnih predmeta. Uklapaju se dobro sa bilo kojom vrstom patika ili ravnih cipela.

Dečko: Labave farmerke se obično nalaze u muškim kolekcijama dok se "dečko" farmerke nalaze u ženskim kolekcijama. Obično imaju klasičnu dužinu i nizak ili visok struk. Mogu biti pocepane ili izbledele, i postoje stotine različitih modela, tako da se dobro slažu sa skoro svom drugom garderobom. Možete ih kombinovati sa svim vrstama obuće, ali nisu najbolji izbor odlazak u kancelariju.

Foto: Pixabay.com

Kroj

Tapered ili tailored: Kod ovog kroja, farmerke su usko šivene od kolena do gležnjeva, što znači da izgledaju dobro sama na devojkama sa dobro oblikovanim nogama. Ovo je najčešći model farmerki zadnjih godina. Tailored farmerke se mogu kombinovati sa bilo kojim vrstama obuće od klasičnih cipela do patika.

Ravan kroj: Ova vrsta farmerki ima istu širinu na kolenima kao i na dnu nogu. Ove farmerke se smatraju klasičnim i mogu vam pomoći da sakrijete nesavršenosti oko nogu. Izgledaju dobro sa svim vrastama cipela.

Boot: Boot krojene farmerke su se nosile od "hippi" vremena šezdesetih godina i mogu se lako razlikovati od bilo kog drugog tipa farmerki tako što su šire na dnu. Danas, nisu toliko široke kao što su bile u 60-im, a širina nogavica im je sada obično jednaka širini na kukovima. Ove farmerke će izgledati dobro na devojkama sa širokim kukovima, jer vizuelno balansiraju srednji deo tela i noge.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs / Izvor: brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA